Bostonas spridzinātāja tiesas prāva sāksies novembrī (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Bostonas maratona terorakta sarīkošanā apsūdzētā čečenu izcelsmes imigranta Džohara Carnajeva tiesas prāva sāksies 3.novembrī, trešdien paziņoja ASV apgabaltiesas tienesis Džordžs O'Tūls.

Sagaidāms, ka prāva varētu ilgt vairākus mēnešus un tā piesaistīs plašu mediju uzmanību.

Carnajeva galvenais advokāts bija centies panākt, ka lietas izskatīšana sāktos ne agrāk par 2015.gada septembri, ņemot vērā lielo dokumentu daudzumu šajā lietā.

ASV ģenerālprokurors Ēriks Holders pagājušajā mēnesī paziņoja, ka prokuratūra apsūdzētajam pieprasīs piespriest nāvessodu.

Pagājušā gada 15.aprīlī pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

Pēc maratonā uzņemto daudzo foto un videomateriālu rūpīgas caurskatīšanas un aculiecinieku ziņojumiem izmeklētāji atklāja, ka sprādzienu sarīkoja čečenu izcelsmes brāļi - 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs un 20 gadus vecais Džohars Carnajevs, kuru vajāšana un aizturēšana izvērtās diennakti ilgā apjomīgā un asiņainā drošības operācijā, kurā Tamerlans guva nāvējošus ievainojumus, bet Džohars ar šautām brūcēm kājā un kaklā smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

10.jūlijā Džohars Carnajevs stājās tiesas priekšā, kur viņam tika nolasītas apsūdzības 30 punktos, no kuriem lielākā daļa paredz nāvessodu.

Starp apsūdzībām ietilpst masu iznīcināšanas ieroča izmantošana un nonāvēšana ar spridzināšanu sabiedriskā vietā.

Carnajevs tiesā noliedza savu vainu visās viņam uzrādītajās apsūdzībās.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu