Vaidere: Sankcijas pret Janukoviču un «ģimeni» jāievieš nekavējoties (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā pieņems rezolūciju par situāciju Ukrainā, kurā deputāti aicina dalībvalstis nekavējoties ieviest mērķētas sankcijas pret amatpersonām, kas atbildīgas par asiņaino vardarbību Kijevā, aizliedzot iebraukt Eiropas Savienībā (ES) un iesaldējot banku kontus. Rezolūcijas līdzautore Inese Vaidere (ETP Grupa, Vienotība) norāda, ka, lai gan dalībvalstu ārlietu ministri par sankciju ieviešanu vienojās jau 20. februārī, tās joprojām nav ieviestas.

«Ir izstrādāts pašlaik vēl slepens saraksts ar vairāku amatpersonu vārdiem, taču dalībvalstu vidū nav vienprātības par to, kuras tieši personas iekļaut šajā sarakstā,» skaidro Vaidere. Viņa norāda, ka dažu dalībvalstu skatījumā bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšana ir mazinājusi sankciju nozīmi. «Ar šo rezolūciju vēlamies pateikt, ka ES nedrīkst pieļaut, ka, piemēram, Janukoviča dēls tiktu manīts kādā ES dalībvalstī, izšķērdējot no Ukrainas valsts izzagtos līdzekļus,» saka Vaidere.

«Ukrainas tauta ar savu drosmi un pašaizliedzību ir pelnījusi mūsu palīdzību, un no ES tiek sagaidīta ātra un izlēmīga rīcība,» vērtē deputāte. Rezolūcijā uzsvērts, ka ES ir jāizstrādā pasākumi, lai kompensētu iespējamas atkārtotas Krievijas ekonomiskās sankcijas pret Ukrainu, un jāsniedz būtiska finansiāla palīdzība. «Svarīgi, lai ES, Starptautiskā Valūtas fonda un citu starptautisko finanšu institūciju sniegtā palīdzība tiktu izlietota ne tikai parādu segšanai, bet arī nozīmīgu reformu īstenošanai,» uzsver Vaidere.

Eiroparlamentāriete arī uzsver, ka ES stingri jāiestājas pret jebkādiem Krievijas centieniem destabilizēt politisko situāciju un apdraudēt Ukrainas teritoriālo integritāti. «ES sarunās ar Krieviju skaidri jāpasaka, ka tā nepieļaus Abhāzijas un Dienvidosetijas scenārija atkārtošanos,» uzsver Vaidere.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu