Pļaviņš: Šobrīd viss ir zem lielas jautājuma zīmes (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš sarunā ar «Apollo» pastāstīja par plāniem un mērķiem jaunajā sezonā, kurā konkurences netrūks ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā.

Tāpat kā iepriekšējos gados arī šoziem Pļaviņš spēlēja Turcijas čempionātā, nosargājot vietējā čempiona godu. Mārtiņš atzīst, ka šogad tituls nācis vieglāk nekā citus gadus, turklāt arī pauzes čempionātā bijušas ilgākas, kas ļāvis biežāk uzturēties Latvijā. «Varbūt tādēļ ir sajūta, ka, kļūstot vecākam, esmu bijis piesardzīgāks. Šķiet, ka citus gadus ziemā sanāca vairāk pastrādāt, lai gan, iespējams, šī sajūta ir mānīga

Šobrīd Mārtiņš ir treniņnometnē Ventspilī, kur treniņi notiek gan Olimpiskajā centrā gan pludmalē. «Jā, šodien [otrdien] īsu brīdi pat uzsniga, taču pludmalē zeme ir mīksta un zeķēs var trenēties. Tas ir galvenais, jo trenēties ārā tomēr ir pavisam citādāk nekā telpā.»

Pasaules kausa pirmais posms risināsies jau aprīļa beigās Ķīnas pilsētā Fužou. Pludmales volejbolists skaidro, ka pašlaik Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs ir uz robežas starp iekļūšanu pamatturnīrā un kvalifikācijas kārtu. «Būtu svarīgi uzreiz tikt pamatturnīrā, lai varētu vēl dienu patrenēties, turklāt svarīgi ir arī iegūt spēļu praksi.»

Jautāts par šo sezonu, Pļaviņš neslēpj, ka pagaidām viss esot zem ļoti lielas jautājuma zīmes. «Hermans Egleskalns it kā jau ir oficiāli atteicis Latvijas klasiskā volejbola izlasei, tomēr vēl būs sēde, kurā acīmredzot viņu mēģinās pierunāt. Tādēļ šobrīd ir radušies jautājumi, kuriem nebūtu jārodas. No šī lēmuma tad arī būs atkarīgi mūsu plāni šajā sezonā. Ja Egleskalns tomēr būs gatavs spēlēt bīču, tad plānojam 5. maijā doties uz «Sattelite» turnīru Antālijā (Turcija), kur pēc tam aizvadītu arī treniņnometni.»

Solovejam, ar kuru Pļaviņš pagājušās sezonas izskaņā izcīnīja sudraba medaļas Pasaules kausa posmā Durbanā, jebkurā gadījumā šosezon turnīru netrūks. «Izskatām arī variantus, ar ko viņam spēlēt vasaras vidū, ja es spēlēšu kopā ar Egleskalnu. Bet sezonas sākumā un beigās, kad Hermans atgriezīsies zālē, Aleksandrs spēlēs kopā ar mani. Tomēr abi ir vienādās pozīcijās - ja Solovejs parādīs, ka ir labāks par Egleskalnu, tad spēlēšu kopā ar viņu.»

Šosezon aktuāla solās būt vēl kāda problēma - Latvijā izveidojies daudz duetu, taču Pasaules kausa posmos vietas visiem nepietiek. Iespējams, ka līdz vasaras vidum varētu startēt jau četri Latvijas pāri, taču grūtības rada tas, ka visi vēlas sākt piedalīties posmos jau no sezonas sākuma.

Bez pagājušās sezonas pasaules reitinga līderiem Aleksandra Samoilova/Jāņa Šmēdiņa startēt vēlas arī Pļaviņš/Solovejs, Ruslans Sorokins/Edvarts Buivids un Toms Šmēdiņš/Jānis Pēda. Tāpat vēlmi piedalīties vismaz atsevišķos posmos izteikuši arī Haralds Regža/Armands Āboliņš.

Uz Fužou «Open» posmu tas gan vēl neattiecas, jo tur pieteikuma sarakstā ir trīs Latvijas pāri - Samoilovs/Šmēdiņš, Pļaviņš/Solovejs un Sorokins/Buivids.

«Latvijas Volejbola federācijai būs jāmeklē risinājums. Iespējams, jārīko kvalifikācijas turnīrs, bet varbūt LVF pati pieņems lēmumu, kuram startēt un kuram nē. Katrā ziņā tagad arī jaunie spēlētāji var ieknābt pieredzējušajiem,» norāda Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs. «Piemēram, pagājušajā nedēļā amerikāņi izspēlēja kvalifikāciju uz vienu no «Grand Slam» posmiem.»

«Mans viedoklis ir tāds, ka uz Pasaules kausa posmiem jābrauc tobrīd labākajiem, nevis tiem, kuriem ir vairāk reitinga punktu, tādēļ esmu tikai par iekšējo kvalifikācijas turnīru. Tas pierādīs, cik nopietna ir mūsu attieksme un apliecinās, ka esam ieinteresēti, lai 2016. gada olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvētu divi pāri.»

«Šosezon pirmais mērķis ir pēc iespējas labāk nostartēt Eiropas čempionātā, kas jūnija sākumā notiks Romā, jo tā ir iespēja izpildīt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) normatīvu. Tomēr kopumā centīsimies startēt pēc iespējas visos posmos un krāt reitinga punktus, lai 2015. gada janvārī, kad sāksies punktu skaitīšana kvalifikācijai uz Riodežaineiro Olimpiādi, būtu labākā izejas punktā,» piebilst Pļaviņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu