Video: Auto, kas vairs nekad nebūs jāmazgā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

«Nissan» testē īpašu krāsu, kura automašīnas īpašniekam ļaus ietaupīt izdevumus par auto mazgāšanu. Krāsojums  atgrūdīs visus netīrumus un ūdeni un spēkrats vienmēr izskatīsies kā jauns, sola uzņēmums.

Materiāls, kurš nodēvēts par «Ultra-Ever Dray», izceļas ar savu īpaši hidrofobo virsmu. Tas rada aizsargslāni starp automašīnas virsbūvi un apkārtējo vidi, atgrūžot netīrumus un ļaujot spēkratam allaž izskatīties kā tikko mazgātam.

Patentētā tehnoloģija stingrā britu inženieru uzraudzībā šobrīd tiek testēta uz «Nissan Note» automašīnām. Pagaidām gan vēl nav zināms, kad ar «brīnumkrāsu» tiks pārklātas pirmās sērijveida automašīnas.

Šobrīd aktīvi norit dažādi pētījumi par netīrumus absorbējošiem materiāliem. Piemēram, ASV armija vajadzībām tiek izstrādāts īpašs audums, kas karavīru drēbēm ļaus palikt tīrām pat īpaši skarbos apstākļos.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu