Sāk akciju, kurā demonstrē «WiFi» iespējas mācību procesā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/LETA

Šodien tiks atklāta izglītības programma Iespējamā misija (IM) un tās dibinātāja Lattelecom kopīgi rīkota akcija «Mācies brīvi!», kuras laikā no 6. - 9.maijam Rīgā, Tukumā, Līvānos un Siguldā notiks atklātas mācību stundas, kurās skolēni izmantos WiFi. » Mācies brīvi!» mērķis ir plašākai sabiedrībai parādīt, kā tehnoloģiju sniegtās iespējas ir jēgpilni izmantojamas mūsdienīgā mācību procesā, informēja Egija Saļņikova, «Iespējamās misijas» partnerības un komunikācijas vadītāja. Akciju atklās LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Dana Reizniece-Ozola.

Arvien straujāk attīstoties tehnoloģijām un radītajām iespējām strādāt un sazināties attālināti - izmantojot internetu - arī skolai jāspēj sekot līdzi šīm mūsdienīgas dzīves tendencēm. Nav noslēpums, ka skolēni interneta sniegtās iespējas brīvi izmanto ikdienā izklaidei un saziņai ar draugiem, bet skolotāju izaicinājums ir parādīt, kā internetu var izmantot arī mācību procesā, kā arī ārpus skolas telpām.

IM un Lattelecom akcijas «Mācies brīvi!» četrās Latvijas pilsētās pieci IM skolotāji vadīs mācību stundu savā priekšmetā vienai klasei ārpus skolas, lai demonstrētu pilsētvidē brīvi pieejamā bezvadu interneta sniegtās iespējas mācībās.

Akcija tiks atklāta šodien, 6.maijā, pulksten 11:35 t/c Spice ar fizikas mācību stundu, kurā skolēni mācīsies par šķidruma un gāzes plūsmu un to pārbaudīs praktiskā eksperimentā, izmantojot tirdzniecības centra apmeklētāju plūsmu. Iegūtie dati tiks reģistrēti kopīgā on-line dokumentā, izmantojot skolēnu viedtālruņus vai planšetdatorus. Šo mācību stundu atklās LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Dana Reizniece-Ozola un Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Tukumā notiks vēl viena fizikas stundu, bet tās laikā tiks pētīts pats WiFi signāls un tā izmaiņas dažādu faktoru ietekmē. Skolēni mērīs interneta signāla stiprumu un rezultātus ievadīs on-line dokumentā. Dati tiks pārvērsti vizualizējošos grafikos, ko katrs varēs aplūkot savā planšetdatorā. Šo mācību stundu atklās Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs.

Literatūras stundā Līvānos skolēni kopīgi rakstīs poēmu. Iesākumā, izmantojot planšetdatorus, skolēni grupās rakstīs vienu poēmas fragmentu, ievietos to on-line dokumentā un pētīs, ko rakstījuši citi. Uzdevums būs pielāgot savu fragmentu tā, lai tas pēc iespējas labāk iekļautos kopīgajā klases poēmā. Šīs stundas atklāšanā piedalīsies Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne.

Savukārt Siguldas skolēni analizēs sociālos apstākļus un izmaiņas 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā - katrs savā planšetdatorā veidojot digitālus plakātus par revolūcijas cēloņiem, gaitu un sekām. Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atklās šo interesanto mācību stundu.

Šādas mācību stundas būs interesanta un jauna mācīšanās pieredze skolēniem un iedvesmojoša pieredze citiem skolotājiem, izmantojot WiFi savās darbā.

Akcijas «Mācies brīvi!» mācību stundu norises laiks un vieta:

6.maijs 11:35, Rīga T/c Spice, 1. stāvs, kafejnīca Costa Coffee, Lielirbes ielā 29, Fizika Rīgas mūzikas internātvidusskolas 10. kl.

7.maijs 14:30,Tukums Zvaigzne ABC grāmatnīca, Brīvības laukumā 13, Fizika Tukuma Raiņa ģimnāzijas 10. kl.

8.maijs 13:15, Līvāni Latgales mākslas un amatniecības centrs, Domes ielā 1, Literatūra Rožupes pamatskolas 9. kl.

9.maijs 13:40, Sigulda Siguldas dzelzceļa stacijas laukums pie Tūrisma informācijas centra, Vēsture Siguldas pilsētas vidusskolas 8. kl.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu