Fotoreportāža: Dzintara sārtā Muzeju nakts (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAF.Jelgava.Māksla

17.maijā noslēgsies Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas iezīmēja trīskrāsaino dzintara tapšanas ceļu. Iepriekšējos gados godināti tika dzintara auklētāji – zilā jūra un zaļais mežs. Šogad visā spožumā jāiemirdzas sārtajam dzintaram, «Apollo» atklāja Muzeju nakts rīkotāji.

«To ko mēs mīlam un ar ko lepojamies, mēs nosaucam dzintara vārdā –tāpēc mums ir Dzintra un Dzintars un mūsu zeme ir Dzintarzeme. Mēs valkājam dzintara rotas, lietojam dzintara smaržas, dziedam dzintara koros un mūziku klausāmies dzintara koncertzālēs. Dzintara dziesmas vieno paaudzes Latvijā un latviešus visā plašajā pasaulē,» atgādina pasākuma rīkotāji.

«Mūsu senči, darinot piekariņus, krelles un kulta priekšmetus savu pieķeršanos dzintaram ir apliecinājuši jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Dzintara brīnumainās spējas izsenis ir novērtējuši arī dziednieki, ārsti un astrologi. Šodienas zinātnieki, mākslinieki un komponisti joprojām smeļas iedvesmu dzintara struktūrā, krāsā un zaigojumā.»

Lai šī Muzeju nakts ir vēl viens mīlestības apliecinājums mūsu brīnumainajam saules akmeni!

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu