Vešņakovs: Visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr cietuši neveiksmi (106)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Visi Eiropas centieni ierobežot Krieviju vienmēr ir cietuši neveiksmi, atklāšanas runā starptautiskajā konferencē «Baltijas forums», kuras tēma ir «Austrumu partnerības iespējas un izmaksas», sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vēstnieks norādīja, ka vēlēšanās saprast un veidot attiecības starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju ir saprotama, taču tajā pašā laikā esot saskatāma «ļoti skaudra ironija» - pirmais un galvenais jautājums ES Austrumu partnerībā tagad esot strīds ap Ukrainu.

«Tie satricinājumi, kurus cieš Ukraina, ir valsts vēsturiskais mantojums. Mums nepārtraukti saka, ka Krievijai nevajadzētu baidīties no partnerības programmas. Mēs nebaidāmies, mēs atbalstam tirdzniecības un ekonomiskās saites starp bijušajām padomju valstīm un ES, jo paši esam ieinteresēti sadarbībā,» sacīja Vešņakovs.

«Kas attiecas uz saiknēm ar mūsu kaimiņiem, mēs no visas sirds gribam sadarboties ar ES, par to nav nekādu šaubu. Arī kvalitatīva tuvināšanās starp ES un Eirāzijas savienību ir iespējama. Krievijas prezidents Vladimirs Putins janvāra sākumā Briselē piedāvāja 2020.gadā izveidot brīvās tirdzniecības zonu starp ES un Eirāzijas savienību,» teica vēstnieks, piebilstot, ka vienošanās par šiem jautājumiem varētu noņemt izvēles grūtības tām valstīm, kuras atrodas starp ES un Eirāzijas savienību.

«Mieru un stabilitāti Eiropā ir iespējams nodrošināt vien tad, kad ES iesaistīsies sadarbībā. Vienmēr, kad Eiropa ir mēģinājusi ierobežot Krieviju, tā ir cietusi neveiksmi,» izteicās Vešņakovs.

«Latvija ES Padomes prezidentūrā ir uzņēmusies lielu atbildību, sakot, ka Austrumu partnerība būs viens no stūrakmeņiem. Mēs saskatījām gatavību diskusijai par šo tematu, taču retorika, maigi sakot, mainījās. Tagad mums piedāvā sadarboties ar ASV, veidojot Eiropas un Atlantijas partnerību. Mēs netaisāmies runāt par divām partnerībām, mēs vēlamies diskutēt bez blokiem, bez dalīšanas skolēnos un skolotājos. Mēs vēlamies vienotu telpu,» izteicās Vešņakovs.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu