Repše: Neveiksme vienās vēlēšanās nav fatāls trieciens (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neveiksme vienās vēlēšanās nav fatāls trieciens, un partija «Latvijas attīstībai» (LA) gatavosies 12.Saeimas vēlēšanām, kurās ir jāiegūst lielāks atbalsts, aģentūrai LETA sacīja LA valdes priekšsēdētājs Einars Repše.

Repše norāda, ka LA turpinās stingri turēties pie savas programmas, to uzlabos un skaidros potenciālajiem vēlētājiem. Līdzīgi viņš komentēja jautājumu par to, vai rezultāti liecina, ka LA 5% barjeru nepārvarēs arī 12.Saeimas vēlēšanās. Politiķis skaidroja, ka viņu programma paredz atbalstu uzņēmējiem, ražošanas attīstību un birokrātijas mazināšanu. Nevarot būt nekādas runas par nodokļu paaugstināšanu, bet tieši otrādi par atsevišķu nodokļu samazināšanu.

Taujāts par to kā tiks uzrunāti tie, kam rūp nabadzības problēma, politiķis norādīja, ka līdzīgi kā citas partijas arī LA uzskata, ka valstī ir nevienlīdzība un nabadzība, taču atšķiras veids kā risināt šīs problēmas. Kāds piedāvā to paveikt ar pabalstiem un esošo līdzekļu pārdali, savukārt LA vēlas to darīt, attīstot ražošanu un palielinot uzņēmēju iespējas pelnīt. Paaugstinoties naudas apgrozījuma līmenim, valsts rīcībā nonāks vairāk līdzekļi vajadzīgo programmu īstenošanai.

«Latvijas faktu» sadarbībā ar Latvijas Televīziju veiktā vēlētāju aptauja liecina, ka LA vēlēšanās varētu būt ieguvusi 2,4% atbalstu. Arī neoficiālie EP vēlēšanu rezultāti liecina, ka LA vēlēšanās nav pārvarējusi 5% barjeru.

Kā ziņots, EP vēlēšanās uzvarējusi partija «Vienotība», kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, partijai «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienībai un Tatjanas Ždanokas LKS.

Vēl neesot apkopotas balsis vairākos iecirkņos.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu