Kādas kompensācijas saņems nepārvēlētie EP deputāti? (99)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Nepārvēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti saņems kompensācijas, aģentūrai LETA apstiprināja EP preses sekretāre Latvijā Marta Rībele.

«Neievēlētie deputāti saņem kompensāciju mēnešalgas apjomā tik mēnešus, cik gadus nostrādāts EP. Tiesa, minimālais kompensācijas saņemšanas ilgums ir seši mēneši, bet maksimālais - 24 mēneši,» sacīja Rībele, norādot, ja kāds deputāts nostrādājis 30 gadus, viņš kompensāciju tomēr saņems 24 mēnešus. Neviens no Latvijas politiķiem EP nav nostrādājis ilgāk par 10 gadiem.

Eiropas Parlamenta deputāta mēnešalga ir 6200,72 eiro pēc nodokļu nomaksas.

«Piemēram, Ivars Godmanis EP nostrādājis piecus gadus. Viņam pienāktos mēnešalga vēl piecus mēnešus, bet tā kā minimālais termiņš ir seši mēneši, viņš pabalstu saņems pusgadu,» norādīja Rībele.

«Savukārt Inese Vaidere (V) EP ir nostrādājusi 10 gadus, viņai ir tiesības turpmākos desmit mēnešus saņemt pabalstu mēnešalgas apjomā. Ja pēc diviem mēnešiem viņa atgriezīsies EP, viņai pārtrauks maksāt pabalstu un atkal sāks maksāt algu,» piebilda Rībele.

LETA jau ziņoja, ka pieci no pašreizējiem eiroparlamnetāriešiem nedarbosies jaunajā EP sasaukumā, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

No pašreizējiem EP deputātiem šajā amatā nav pārvēlēts partijas «Alternative» pārstāvis Aleksandrs Mirskis, Latvijas Sociālistiskās partijas vadītājs Alfrēds Rubiks, kā arī divi «Vienotības» pārstāvji - Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere. Tomēr Vaidere varētu turpināt darbu EP, ja «Vienotības» saraksta līderis Valdis Dombrovskis kļūs par eirokomisāru.

Vēl viens no pašreizējiem EP deputātiem Ivars Godmanis šajās vēlēšanās nepiedalījās.

Komentāri (99)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu