Vaidere grasās atgriezties EP Dombrovska vietā (61)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nepārvēlētā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (V) neplāno piedalīties rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, jo domā turpināt darbu EP pēc tam, kad vietu būs atbrīvojis «Vienotības» saraksta līderis Valdis Dombrovskis.

Vaidere aģentūrai LETA sacīja, ka EP vēlēšanu rezultātus vērtē kā lieliskus. «Tie ir ļoti labi. Turklāt tas, ka esmu apsteigusi savu kolēģi [EP deputātu Kārli Šadurski], arī ir ļoti labs rezultāts,» smejoties sacīja deputāte, piebilstot, ka savus kolēģus «ļoti ciena un mīl», taču vienmēr ir patīkami, «ja vēlētāji tevi novērtē labāk».

«Turklāt izskatās, ka koalīcija ir vienojusies par Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam, un es ceru, ka viņš izturēs bargo eksamināciju EP. Arī viņš pats ir izteicis šādu vēlmi,» norādīja Vaidere, skaidrojot, ka varētu turpināt savu darbu EP, ja Dombrovskis kļūs par eirokomisāru.

Vaicāta, vai ir plānojusi kandidēšanu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, deputāte sacīja, ka viņa sevi vairāk redz tieši EP. «Tur jau tagad ir lieliskas iestrādes, turklāt, ņemot vērā pašreizējo situāciju arī ārlietās, tas ir ļoti nozīmīgi,» teica Vaidere, «tur ir vajadzīgs pieredzējis deputāts. Ja kāds jaunais sāks tur strādāt, nu, viņam paies vairāki gadi, līdz viņš iestrādāsies, bet līdz tam nāks klajā ar dekoratīviem paziņojumiem. Es jūtu, ka mana klātbūtne EP būtu ļoti noderīga.»

EP vēlēšanās Vaidere saņēma 40 015 plusus un 21 516 svītrojumus, atstājot viņu «Vienotības» saraksta piektajā vietā.

LETA jau ziņoja, ka EP vēlēšanās Latvijā par «Vienotību» nobalsojuši 46,19% vēlētāju, par «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 14,25%, par «Saskaņu» - 13,04%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,26%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,38%. Savukārt par eiroparlamentārieša Aleksandra Mirska pārstāvēto «Alternative» nobalsojuši 3,73% pilsoņu, «Latvijas Reģionu apvienību» atbalstīja 2,49%, partiju «Latvijas attīstībai» - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu