Komisijas vadītāja neskopojas ar komplimentiem Dombrovskim (108)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvija ir daudz saņēmusi no Eiropas Savienības (ES), tāpēc ir nepieciešams Eiropai pretī dot pašu labāko un profesionālāko, ES komisāra amatam izvirzot ekspremjeru Valdi Dombrovski (V), šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē ar komplimentiem kolēģim neskopojās tās priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (V/RP).

Komisijas sēdē ekspremjers un Saeimas deputāts Dombrovskis norādīja, ka būtu jāraugās, kā nodrošināt ilgtspējīgu Eiropas attīstību, lai tai nebūtu jāsaskaras ar stagnāciju. Tāpat svarīgi ir stiprināt Eiropas kopējo ārlietu un drošības politiku, lai atbilstoši reaģētu uz problēmām, kādas pašlaik varam vērot kaimiņos. Nav garantijas, ka ES nenāksies ar tām saskarties - vai nu Eiropas austrumos vai dienvidos, piebilda politiķis.

Uz deputāta Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) jautājumu, kuru no komisāra amatiem viņš būtu gatavs ieņemt, ja tomēr netiktu piedāvāts amats ekonomikas un finanšu sfērā, Dombrovskis sacīja, ka ir pāragri minēt konkrētus portfeļus, piebilstot, ka pašlaik notiek neformālas konsultācijas.

Dombrovskis neuzskata, ka būtu jāveic izmaiņas Eiropas Savienības pamatlīgumā, bet gan jāizmanto iespēja, ko sniedz pašreizējās vienošanās. Savukārt, slēdzot tirdzniecības līgumu ar ASV, Eiropas Savienībai ir jāaizsargā tādas prioritātes kā datu aizsardzība un pārtikas drošība - kontekstā ar nostāju ģenētiski modificētu organismu jautājumos.

Politiķis šodien arī pauda savu viedokli par enerģētikas jautājumiem un skaidroja pozīciju attiecībā uz portāla «pietiek.com» publikācijām saistībā ar Dombrovska ģimenes kredītsaistībām un uzņēmējdarbību.

Komisijas priekšsēdētāja akcentēja, ka Dombrovskis vislabāk sevi ir parādījis, izvedot Latviju cauri vienai no smagākajām krīzēm Eiropā un nostādot valsti uz stabila attīstības ceļa. Viņam ir atbilstoša kompetence un pieredze, un ļoti svarīgs ir lielais iedzīvotāju atbalsts, ko ekspremjers saņēma Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Balsošanas rezultāti sniedz mandātu gan Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), gan Eiropas lietu komisijai atbalstīt Dombrovski komisāra amatam, akcentēja Kalniņa-Lukaševica.

Balsojums par atbalstu Dombrovskim netika rīkots, taču komisijas priekšsēdētāja viņam novēlēja veiksmi, kandidējot uz ES komisāra amatu.

Kā ziņots, Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma par Latvijas pārstāvi EK grasās nominēt Dombrovski, cerot, ka viņš iegūs komisāra amatu finanšu un ekonomikas blokā.

Valdošās koalīcijas partneriem nav iebildumu pret Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam, 26.maijā žurnālistiem sacīja Ministru prezidente.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu