Mamikins atklāj savas ieceres Eiroparlamentā (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No «Saskaņas» saraksta Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais žurnālists Andrejs Mamikins labprāt darbotos Eiroparlamenta Ārlietu komitejā, kur viņš neatbalstītu sankciju ieviešanu pret Krieviju Ukrainas konflikta kontekstā.

Kā intervijā aģentūrai LETA atzīst Mamikins, tas, kādā no EP komitējām viņš varētu darboties, būs politisks lēmums, taču, viņaprāt, visprestižākā ir Ārlietu komiteja.

«Ņemot vērā jautājumu par Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju, man gribētos tur pastrādāt. Tomēr saprotu, ka mana politiskā grupa var piedāvāt arī citu komiteju, kas man būtu tuva arī kā sociāldemokrātam, «Saskaņas» biedram, - Nodarbinātības un sociālo lietu komiteju. Protams, mani kolēģi var palūgt strādāt arī citā komitejā, lai tajā būtu noteikts balsu skaits. Domāsim, tas būs zināms ne ātrāk par jūliju,» sacīja Mamikins.

Aicināts skaidrot, kāda, nonākot Ārlietu komitejā, būtu Mamikina pozīcija jautājumā par sankcijām pret Krieviju, viņš pauda, ka notiekošais Ukrainā ir milzīgs konflikts un to nekādā veidā nevar atbalstīt. Tomēr jaunievēlētais eiroparlamentārietis arī atzīmēja, ka šo problēmu nav iespējams atrisināt ultimātu formā.

«Sociāldemokrāti bija tā politiskā grupa, kas balsoja pret sankciju ieviešanu pret Krieviju. Mēs uzskatām, ka maksimāli jāizvairās no sankcijām, jo iepriekšējā ekonomiskā krīze mums liksies kā sanatorija salīdzinājumā ar to, kas reāli varētu notikt, ja Krievija spers kaut kādus atbildes soļus. Piemēram, 20 000 darbavietu Rīgas brīvostā, nerunājot par Liepājas un Ventspils ostām, «Latvijas Dzelzceļu». Mēs tiešām esam gatavi pazaudēt šīs darbavietas tādēļ, lai pamācītu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu?» intervijā aģentūrai LETA vaicā EP ievēlētais žurnālists.

Kopumā sankcijas pret Krieviju, pēc Mamikina domām, ir ļoti komplicēts jautājums. Viņu atbaida «Vienotības» retorika un tas, ko jau tagad saka Artis Pabriks (V), Inese Vaidere (V) un arī Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), ka obligāti jāievieš maksimāli stingras sankcijas. «Mēs pazaudēsim lielu daļu no savas tautsaimniecības, un tas būs sitiens pa Latvijas ekonomiku,» uzsvēra Mamikins.

Jaunievēlētais eiroparlamentārietis uzskata, ka Krievijas un Ukrainas konflikta labākais risinājums ir sarunas un diplomātija, kas, viņaprāt, ir labāk nekā ultimāti.

«ES un Krievija nevarēs viena bez otras - tranzīts, bizness, energoresursi. Protams, var sapņot par to, ka gāze no ASV varētu būt pieejamāka un lētāka nekā gāze no «Gazprom». Tomēr mēs esam Krievijai blakus, un mums tās vietā nebūs cita kaimiņa. Tur ir daudz naftas un gāzes, un importēt energoresursus no Krievijas ir ērtāk un ekonomiski izdevīgāk,» pārliecināts Mamikins.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu