Griguli izbrīna interese par viņas savādo sludinājumu (85)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeima, CC BY-SA 2.0

Eiroparlamentārietes Ivetas Grigules (ZZS) sludinājumam, kurā viņa meklē darbinieku Briseles birojam, tostarp ar lielu emocionālo noturību un labu humora izjūtu, ir liela atsaucība, aģentūrai BNS sacīja Grigule, paužot neizpratni, kāpēc par šo jautājumu ir tik liela interese.

Viņa informēja, ka atlasījusi sešus pieteikumus nākamajai kārtai.

Grigule internetā ievietojusi sludinājumu, kas vēsta, ka deputāte lūkojas pēc darbinieka nākamajiem pieciem gadiem savam Briseles birojam. Nepieciešama iepriekšēja pieredze darbā Eiropas Parlamentā, kā arī angļu un franču valodas zināšanas. Vajadzīgs cilvēks, kurš palīdzēs ar tehniskiem sadzīves jautājumiem ikdienā. «Tā kā es Parlamentā darbošos EFD [Brīvības un demokrātijas Eiropa] grupā, pretendentam nepieciešama pietiekami liela emocionālā noturība :) un laba humora izjūta,» liecina sludinājums, kas publicēts portālā «latviesi.be».

Grigule strādās EFD. Iepriekš viņa risinājusi sarunas arī par darbību citās grupās, taču tās nebija veiksmīgas. Viņa ir vienīgā deputāte, kas tika ievēlēta no ZZS saraksta, lai gan kandidātu sarakstā nebija līdere. Grigule izvērsa plašu reklāmas kampaņu.

Jaunajā Eiropas Parlamenta sasaukumā ievēlētā ZZS pārstāve ceturtdien piedalījās Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē, kas bija aicinājusi uz tikšanos visus parlamentā ievēlētos deputātus.

Grigule sēdē sacīja, ka Latvijā dažādu tautību cilvēki vienmēr ir labi sadzīvojuši un sadzīves līmenī lielu problēmu nav.

«Mēs esam runājuši, uzklausījuši, kaimiņam palīdzējuši. Diemžēl man jāsaka, ka liela vaina jāuzņemas politiķiem par situāciju, kāda ir valstī, gan arī žurnālistiem - izmanto sliktākās ziņas, lai savā starpā sanaidotu un pretnostatītu,» kritiku žurnālistiem un politiķiem, pie kuriem pieder arī pati, veltīja Grigule. Viņa uzskata, ka galvenais ir vienam otru saprast, lepoties un stāstīt labās lietas.

Mazākumtautību konsultatīvā padome darbojas Valsts prezidenta paspārnē. Prezidents Andris Bērziņš ceturtdien uzsvēra un no jauna aktualizēja jautājumu par nepilsoņu skaitu Latvijā, kam vajadzīgs risinājums.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu