«Latvijas attīstībai» EP vēlēšanām iztērējusi 500 000 eiro (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija «Latvijas attīstībai» Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iztērējusi 508 299 eiro, liecina politiskā spēka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Laikrakstu, žurnālu, biļetenu, grāmatu un citu izdevumu publicēšana izmaksāja 124 930 eiro. Reklāmas izvietošanai telpās un publiskās vietās bija nepieciešami 91 629 eiro, laikrakstos, žurnālos, biļetenos un citos periodiskajos izdevumos - 81 221 eiro, sabiedriskajā radio - 53 180 eiro, komerciālajā radio - 35 020 eiro un komerciālajā televīzijā - 968 eiro.

Vēlēšanu kampaņas plānošana, sagatavošana un organizēšana prasīja 30 667 eiro, un visu veidu reklāmas materiālu sagatavošana 17 181 eiro. Norādīts, ka partijai nav bijis izdevumu par reklāmas izvietošanu sabiedriskajā televīzijā.

«Latvijas attīstībai» priekšvēlēšanu izdevumi, uz kuriem attiecas likumā noteiktie ierobežojumi, veido 274 375 eiro.

Partijas ieņēmumi priekšvēlēšanu kampaņas 120 dienu periodā bijuši 299 598 eiro. Izdevumi tiek segti arī ar iepriekš un jūnijā saņemtajiem ziedojumiem, aģentūrai LETA skaidroja partijas ģenerālsekretārs Juris Pūce.

Viņš atzīst, ka nevar uzskatīt, ka kampaņa būtu izdevusies, jo politiskā spēka pārstāvji netika ievēlēti EP. Sasniegtais efekts ir neapmierinošs, taču nevar teikt, ka finanšu līdzekļi ir izmantoti nelietderīgi, jo tie ļāva iepazīstināt cilvēkus ar partijas programmu un ideoloģisko pārliecību, skaidroja politiķis.

«Latvijas attīstībai» starp partijām vēlēšanās iztērējusi trešo lielāko summu, taču, saņemot 2,12% atbalstu, EP neiekļuva.

No EP iekļuvušajām partijām vēlēšanu kampaņai kopumā visvairāk tērējusi partija «Vienotība» - 813 810 eiro -, un otrajā vietā ir Zaļo un zemnieku savienība, kas iztērējusi 550 773 eiro.

KNAB atgādina, ka EP priekšvēlēšanu periodā katrs politiskais spēks drīkstēja izlietot ne vairāk kā 317 247,82 eiro jeb 0,21 eiro uz vēlētāju par reklāmas izvietošanu, kā arī par labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu, izmaksājot pabalstus un izdarot dāvinājumus. Citiem izdevumu veidiem limits nav noteikts.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu