Ir lietas, kuras Čalovskim nevarēšot atdot neviens (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Par Imantas hakeri dēvētais Deniss Čalovskis sarunā ar Latvijas Televīziju šodien solīja palikt Latvijā un sagaidīt Eiropas Cilvēktiesību tiesas sprieduma stāšanos spēkā, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Viņa advokāti, visticamāk, pārsūdzēs spriedumu, ar kuru tiesa atzinusi, ka Latvija pārkāpusi Čalovska cilvēktiesības, bet vienlaikus atļāvusi viņu izdot tiesāšanai ASV.

Čalovskis norāda: «Esmu pavadījis tik daudz laika cietumā un šo laiku nevar atgriezt nekā. Man ir zaudējumi ģimenei. Man nomira tēvs un šo arī nekā nevar atgriezt, tāpēc mani īsti neinteresē, saņems sodu valsts vai nesaņems.»

«Es esmu likumpaklausīgs cilvēks un es ceru, ka tomēr taisnīgs rezultāts būs,» viņš sacīja, norādot, ka nekur prom no Latvijas nebrauks.

Jau ziņots, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) palāta atzinusi, ka kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski Latvija nedrīkst izdot ASV, kamēr nav stājies spēkā ECT spriedums.

Kā liecina ECT paziņojums, ECT no Latvijas par labu Čalovskim piedzinusi arī 5000 eiro kompensāciju.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, ECT palāta ir atzinusi, ka Čalovska izdošana uz ASV nav Eiropas Cilvēktiesību konvencijas pārkāpums. «Čalovski drīkst izdot, taču šis ECT spriedums vēl nav stājies spēkā, tādēļ ECT norāda, ka līdz dienai, tad spriedums stāsies spēkā saskaņā ar Konvencijas 44.pantu, saglabājas pagājušā gada augustā noteiktie pagaidu aizsardzības pasākumi,» skaidroja Līce.

Līce uzsvēra, ka Latvija vēl spriedīs par turpmāko rīcību. ECT palātas spriedumu trīs mēnešu laikā var pārsūdzēt tiesas Lielajā palātā.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu