Zemestrīcē Ķīnā gājuši bojā vismaz 367 cilvēki (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spēcīgā zemestrīcē Ķīnas dienvidrietumos, kalnainajā Juņnaņas provincē, svētdien gājuši bojā vismaz 357 cilvēki, bet vēl vismaz 1881 cilvēks ievainots, vēsta Ķīnas valsts mediji.

Pēc aģentūras «China News Service» ziņām, reģionā sagruvušas vairāk nekā 12 000 māju, cietušas vēl aptuveni 30 000 ēku. Pārtrūkusi ūdensapgāde, traucēta elektroenerģijas padeve un telefona sakari.

Fotoattēli un ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka postījumi ir smagi. «Izskatās kā pēc bombardēšanas. Nekad neesmu pieredzējis tik stiprus pazemes grūdienus. Ciktāl acs sniedz, visur redzamas tikai drupas,» raksta kāds aculiecinieks.

«Godīgi jāatzīst, ka pagaidām nav laika pienācīgi parūpēties par mirušajiem, - vispirms jāpalīdz izdzīvojušajiem,» sacījis koledžas audzēknis Ma Hao, kas palīdzējis izvilkt no gruvešiem jau vairāk nekā 40 cilvēkus.

Pirms nepilniem diviem gadiem 5,7 magnitūdas stiprā zemestrīcē Juņnaņas provincē gāja bojā vairāk nekā 80 cilvēki, bet ievainoto skaits pārsniedza 800. Kā izteicies kāds toreizējo notikumu aculiecinieks, šajā reizē zemestrīces sekas ir «daudz daudz smagākas».

Uz cietušo reģionu līdz vakaram nosūtīti vairāk nekā 2500 karavīri, 300 policisti un ugunsdzēsēji un 400 glābēji ar 12 īpaši apmācītiem suņiem, kā arī desmitiem tūkstoši telšu, gultu un segu, bet situāciju sarežģī apstāklis, ka ceļš, kas uz turieni ved, pirms tam cietis zemes nogruvumā.

Glābšanas darbus turklāt apgrūtina spēcīgas lietusgāzes.

Saskaņā ar ASV Ģeoloģijas dienesta datiem zemestrīces stiprums bijis 6,1 magnitūda un tās hipocentrs atradies relatīvi sekli - desmit kilometru dziļumā. Ķīnas seismoloģijas centrs minējis lielāku zemestrīces stiprumu - 6,5 magnitūdas.

Aģentūra «Siņhua» atgādina, ka 1974.gadā šai apvidū 7,1 magnitūdu stiprā zemestrīcē zaudējuši dzīvību vairāk nekā 1400 cilvēki.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu