Bojāgājušo skaits Ķīnas zemestrīcē pārsniedzis 400 cilvēkus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bojāgājušo skaits pēc spēcīgās zemestrīces Juņnaņas provincē Ķīnas dienvidrietumos otrdien sasniedzis 407 cilvēkus, ziņo Ķīnas mediji.

6,1 magnitūdas stiprā zemestrīce satricināja Ludiaņas rajonu svētdien, sagraujot 80 000 māju. Vēl aptuveni 124 000 ēku smagi cietušas.

Kādā kalnu ciematā sagruvušas gandrīz visas ēkas, trūkst dzeramā ūdens un pārtikas. Turklāt piekļuve ciematam ir stipri apgrūtināta, jo pēc zemes nogruvuma tuvējā kalnā pirms divām nedēļām ciematu ar ārpasauli saista tikai viens neliels tilts.

Glābšanas darbos Juņnaņas provincē iesaistīti vairāk nekā 18 000 glābēju, bet, laikam ritot, izredzes atrast izdzīvojušos strauji samazinās.

Bažas rada arī zemes nogruvuma rezultātā radies aizsprostojums vietējā upē. Ja upe to pārraus, zemestrīcē cietušo reģionu skars spēcīgi plūdi.

Ķīnas Zemestrīču administrācija plašos postījumus skaidro ar faktu, ka rajons ir blīvi apdzīvots un lielākā daļa lauku māju ir būvētas no ķieģeļiem un koka, nav projektētas tā, lai spētu izturēt zemestrīces, un ir novecojušas.

Pirms nepilniem diviem gadiem 5,7 magnitūdas stiprā zemestrīcē Juņnaņas provincē gāja bojā vairāk nekā 80 cilvēki, bet ievainoto skaits pārsniedza 800. Kā izteicies kāds toreizējo notikumu aculiecinieks, šajā reizē zemestrīces sekas ir «daudz daudz smagākas».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu