Teroristu vadonis Girkins uzstāda ultimātu Krievijai (663)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas spēku aplenkumā Doņeckā nonākušais teroristu līderis Igors Girkins jeb Strelkovs pieprasījis no saviem saimniekiem Krievijā militāru atbalstu, pretējā gadījumā draudot bēgt no Ukrainas, vēsta Ukrainas Drošības dienests.

«Kā kļuvis zināms no uzticamiem avotiem, bandītu grupējuma līderis «Strelkovs» izvirzījis ultimātu austrumu valsts vadībai - ja viņam netiks sniegta palīdzība, viņam nāksies atdot Antracītas pilsētu. Viņš saviem pasūtītājiem arī draud ar bēgšanu no Ukrainas,» teikts Ukrainas Drošības dienesta paziņojumā.

Ziņojumā saviem saimniekiem Krievijā Girkins arī sūdzas par masveida kazaku dezertēšanu.

«Teroristiem ir tikai viena iespēja glābt savas dzīvības - padoties un par saviem noziegumiem stāties tiesas priekšā,» norādīja Ukrainas Drošības dienests.

Ukrainas izlūkdienestiem arī ir informācija, ka Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) īpašo uzdevumu vienībām dots rīkojums likvidēt grupējumu «Luhanskas tautas republika» un «Doņeckas tautas republika» līderus.

Par to liecina Drošības dienesta rīcībā nonākušie audioieraksti, kuros Krievijas specdienesti ar Ukrainā bāzētiem padotajiem apspriež, par kuriem grupējumu vadītājiem «saņemta licence» - atļauja nogalināt.

Audioieraksti liecina, ka attiecīgos lēmumus pieņem Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki Krimas teritorijā un Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) virsnieki Rostovā pie Donas.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks jau iepriekš bija ziņojis par Krievijas specdienestu plāniem likvidēt kaujinieku līderus Igoru Bezleru («Bes»), Igoru Girkinu un Valēriju Bolotovu.

Tā dēvētās Doņeckas tautas republikas pašieceltais «aizsardzības ministrs» Igors Girkins jeb Strelkovs ir Krievijas militārā izlūkdienesta rezerves pulkvedis, kas iepriekš kā brīvprātīgais karojis Piedņestras konfliktā, Bosnijas karā un kā algotnis Čečenijā.

Martā slāvu pasaules sludinātājs Strelkovs piedalījās Krimas okupācijā, bet pēc Krimas pussalas anektēšanas Strelkovs šķērsoja Ukrainas un Krievijas sauszemes robežu, Ukrainas austrumos vadot prokrievisko kaujinieku uzbrukumus Slovjanskā un Doņeckā.

Ukrainas varas iestādes viņam izvirzījušas apsūdzības terorismā, pret viņu noteiktas Eiropas Savienības sankcijas.

Komentāri (663)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu