Žirinovskis skaidro savus skandalozos izteikumus (277)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

 Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis steidzies skaidrot savus skandalozos izteikumus, kuru dēļ Polijas un Latvijas ārlietu ministrijas uz pārrunām izsauca Krievijas vēstniekus.

Ziņu aģentūra «Ruskaja služba novostei» citē Žirinovska skaidrojumu, kurā viņš saka: «Lai pareizi pārtulko uz poļu valodu - manu vārdu būtība ir tāda, ka liela kara gadījumā dažas mazās valstiņas zaudē perspektīvu palikt pasaules politiskajā kartē.»

Politiķis atzīmējis, ka liela militāra konflikta gadījumā pirmo sitienu saņems valstis, kur, pēc viņa vārdiem, atrodas visvairāk NATO bāžu un NATO lidmašīnu, tātad - Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija un Rumānija.

Žirinovskis uzsvēris, ka nerunājot par to, ka gribētu, lai šo valstu vairāk nebūtu. Vienlaikus viņš uzsvēris, ka šīs valstis «apdraud pašas sevi».

«Poļu brīvprātīgie Ukrainā karo pret kaujiniekiem. Tas nozīmē, ka Polija caur privātpersonām realizē agresiju pret Krieviju.Kas par  to teiks poļiem paldies?Lai viņi savus brīvprātīgos atsauc no Ukrainas frontes un liek cietumā par piedalīšanos agresijā pret Ukrainu, pret Krieviju,» skaidrojis Žirinovskis.

Jau ziņots, ka odiozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis kārtējo reizi nācis klajā ar ļoti naidīgiem izteikumiem, paziņojot, ka Polija un Baltijas valstis tiks iznīcinātas, ja Eiropas Savienība turpinās savu politiku pret Krieviju.

Intervijā telekanālā «Rossija 24» Žirinovskis paziņoja, ka visus jautājumus, kas attiecas un karu vai mieru, bet īpaši saistībā ar situāciju Ukrainā, izlems tikai viens cilvēks, proti – Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins.

«Lai kādus plānus nerakstītu NATO, Briselē vai ASV prezidents Baraks Obama, tiem nebūs nekāda spēka. Visus lēmumus pieņems Krievijas vadītājs. Kā tas bija Pirmajā pasaules karā, pēc tam arī Otrajā pasaules karā, kad visus pareizos lēmumus pieņēma [PSRS līderis Josifs] Staļins. Arī par Trešo pasaules karu.. Lēmums jau ir pieņemts,» viņš teica.

Žirinovskis izteicās, ka Baltijas valstis un Polija ir nolemtas iznīcībai. «Tās [valstis] būs iznīcinātas. Tur vairs nekas nepaliks. Lai šo mazo pundurvalstiņu vadītāji aizdomājas. ASV nekas nedraud, tās ir tālu. Bet šīs Austrumeiropas valstis pakļauj sevi pilnīgas iznīcināšanas draudiem.»

Politiķis norādīja, ka Krievija nevar pieļaut, ka no minētajām valstīm Krievijas virzienā lidotu raķetes. «[..] Mēs būsim spiesti viņus pārmācīt un vēlreiz viņiem sarīkot četrdesmit piektā gada maiju,» viņš teica.

Komentāri (277)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu