Četrus gadus pēc Smoļenskas aviokatastrofas nāk klajā ar sensacionāliem faktiem (447)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Četrus gadus pēc Smoļenskas aviokatastrofas, kurā bojā gāja Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un Polijas politiskā elite, ar sensacionālu informāciju klajā nākusi Polijas prese, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra «Unian».

«Uzbrukums Malaizijas aviokompānijas lidmašīnai 17.jūlijā, kurā teroristi notrieca lidmašīnu ar 295 cilvēkiem, vispirms skar mūs, poļus,» tā uz notikušo reaģējusi Polijas prese.

TSN

Četrus gadus pēc oficiālās izmeklēšanas beigām žurnālisti nākuši klajā ar sensāciju - Polijas prezidenta lidmašīna neavarēja, bet gan nolaidās purvainā apvidū Smoļenskas apkaimē. Tikai pēc tam, jau esot uz zemes, tā tika uzspridzināta.

Pierādījums tam esot satelītuzņēmumi, kuros redzama neskarta, uz zemes nolaidusies lidmašīna un pēc tam fiksēts sprādziens. Polijas iekšējās drošības dienestam šos uzņēmumus esot nodevis ASV izlūkdienests, par ko savukārt uzzinājis poļu publicists un fotogrāfs Lešeks Šimovskis.

Vēl viens pierādījums tam, ka notikušais bija plānots noziegums, esot amatiervideo, kas internetā parādījās tūlīt pēc aviokatastrofas un kurš tā arī netika oficiāli apšaubīts. Videomateriālā redzami trīs cilvēku silueti, kas pie lidmašīnas atlūzām sit vēl dzīvos cilvēkus. Cilvēki dzirdami kliedzam «Nenogaliniet mūs!», «Skatieties viņam acīs!», «Dod ieroci!» Tieši šī videomateriāla dēļ Krievija veselas divas nedēļas esot apstrādājusi lidmašīnas «melno kastu» saturu.

Turklāt šie neesot vienīgie pierādījumi, kas norāda, ka notikusi falsifikācija. Tāpēc Polija esot atsākusi notikušā izmeklēšanu.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī.

Toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis kopā ar augstām valsts amatpersonām lidmašīnā bija devies uz Smoļensku, lai apmeklētu netālu esošo Katiņu, kur 1940.gadā PSRS iekšlietu karaspēks noslepkavoja vairākus tūkstošus poļu karagūstekņu.

Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki. Avārija notika biezā miglā..

Komentāri (447)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu