ĀM analizējusi Depardjē izteikumus (66)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrija pirms gaidāmās franču aktiera Žerāra Depardjē vizītes Latvijā ir analizējusi arī viņa izteikumus, aģentūrai LETA atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

«Mēs esam skatījušies, mēs esam analizējuši arī Depardjē kunga izteikumus. Es neesmu atradis neko tādu, kas būtu saistīts ar Ukrainu vai starptautisko tiesību pārkāpumiem. Tas, ka viņš nolēma mainīt pilsonību, tas, ka viņš atbalsta to vai citu politiķi Krievijā, tas nevar būt par pamatu, lai viņu iekļautu melnajā sarakstā,» skaidroja Rinkēvičs.

«Mūsu princips nav paplašināt melno sarakstu tā paplašināšanas pēc. Tiem ir jābūt noteiktiem, pamatotiem apsvērumiem,» piebilda ministrs.

LETA jau ziņoja, ka rīt, 29.augustā, Rīgas Kongresu namā tiks izrādīts Margaritas Dirasas lugas «Otrā mūzika» iestudējums, kurā piedalīsies franču aktieri Fanija Ardāna un Žerārs Depardjē.

Savukārt no 22.jūlija līdz 27.jūlijam notika jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis», kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Rinkēviča lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus.

«Melnajā sarakstā» tika iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu