Pavisam vienkāršs iemesls, kādēļ rodas liekais svars (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja sekosiet Marvela Greja svara samazināšanas ieteikumiem, tad svaru samazināsiet bez īpašas piepūles. Galvenais ir saprast, ka jums ir daži ieradumi, kuri Jūs ir padarījuši par dažiem kilogramiem smagāku nekā jūs to vēlētos.

Šodien aplūkosim jautājumu, kura ievērošana daudziem ļauj uzsākt svara samazināšanu pavisam vienkārši.

Tas ir «Ēšanas ātrums»

Viens no iemesliem kāpēc cilvēki apēd pārāk daudz pārtikas, ir pārlieku ātra ēšana. Izskaidrojums ir pavisam vienkāršs. Sāta sajūta iestājas apmeram 20 minūtes pēc ēšanas uzsākšanas. Kamēr šī sajūta nav «ieradusies» izsalkums mūs «nepametīs» un šajā laikā cilvēks var paspēt iznīcināt ļoti daudz pārtikas. Tāpēc atcerieties - ēšana nav ātruma sacensības, un, ja vēlaties kontrolēt savu svaru, maltītei ir jāatvēl pietiekoši ilgs laiks.

Taisnības labad gan piebildīsim, ka gadījumā ja vienu un to pašu porciju apēdīsiet ātri vai lēni, liekais svars no tā nedz palielināsies, nedz samazināsies, jo uzņemto kaloriju daudzums jau nemainās. Šajā gadījumā pasliktināsies vien jūsu kuņģa darbība, pašsajūta un, iespējams, gaisa kvalitāte :).

Taisnības labad jāpiebilst, ka dzīvē mēdz būt situācijas, kad labāk paēst ātri un tikpat ātri pazust no vietas, kur tiek pasniegta pārtika. Konkrēts piemērs, kad lēna ēšana var kaitēt Jūsu svaram ir pārlieku ilga uzturēšanās «Zviedru galda» tuvumā.

Svara Samazināšanas Dienasgrāmatas pildīšana

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu