Kāpēc svarīgi lasīt produktu sastāvdaļas uz iesaiņojuma (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja sekosiet Marvela Greja svara samazināšanas ieteikumiem, tad svaru samazināsiet bez īpašas piepūles. Šodien aplūkosim jautājumu, kura ievērošana daudziem ļauj uzsākt svara samazināšanu pavisam vienkārši.

Šis uzdevums ir līdzīgs ēdienreižu uzskaites veikšanai, bet ietver detalizētāku informāciju par apēsto.

Katram pārtikas produktam un dzērienam ir nosaukums. Ja vēlaties samazināt lieko svaru, ir jāzina nosaukt «vārdā» pilnīgi viss apēstais un izdzertais. Svarīgi ir zināt ne tikai ēdiena nosaukumi, bet arī tā sastāvdaļas. Nevajag ēst un dzert lietas, kurām Jūs nezināt nosaukumu un sastāvdaļas – tas tiešām var būt bīstami ne tikai liekajam svaram, bet arī dzīvībai.

Visticamāk, ka pēdējais brīdinājums ir nedaudz pārspīlēts, bet viens ir pilnīgi skaidrs. Tieši tie ēdieni, kuriem nevarat noteikt sastāvdaļas, parasti rada vislielākās problēmas ar lieko svaru.

Tiem, kuri saka, ka nav iespējams zināt visas ēdienu sastāvdaļas varu pateikt tikai to, ka veselība nav joma, par kura Jūs interesētos īpaši nopietni. Ja ēdienu pagatavojat paši, tad taču problēmas nav. Un tieši tāpat kā Jūs zināt, kas ir Jūsu pagatavotajā ēdienā, to zina arī cilvēki, kuri to pagatavo pārdošanai vai pasniegšanai ēdnīcā un restorānā. Pajautājiet viņiem. Jums ir slinkums vai kauns to darīt? Tad neko - jāturpina pieņemties svarā.

Salīdziniet šo situāciju ar automobīļa degvielas uzpildīšanu. Katrs autovadītājs taču skaidri zina, kāda degviela ir nepieciešama viņa mašīnai un tikai tādu degvielu arī uzpilda. Pretējā gadījumā mašīnai var rasties neatgriezeniski bojājumi. Ja pret sevi izturēsieties, kaut vai tikai, tik pat labi kā pret savu automašīnu, svaru sāksiet samazināt viegli un bez problēmām.

Ja pagaidēm vēl nezināt, kādas tieši sastāvdaļas nav vēlamas iekļaut ēdienos, kurus pagatavojat vai pasūtat, lasiet nākošos rakstus un viss taps skaidrs.

Svara Samazināšanas Dienasgrāmatas

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu