Aicina pieteikties «Rīga 2014» brīvprātīgo programmā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīga 2014 brīvprātīgo programma rudenī turpinās ar daudzveidīgām iespējām iesaistīties kultūras notikumos. Brīvprātīgo līdzdalība nepieciešama laikmetīgās mākslas festivāla «Survival Kit», karnevāla gājiena sagatavošanā bērniem «Gribu iet uz bibliotēku» un «Nike Riga Run» sagatavošanā un norisē.

Brīvprātīgie aicināti kļūt par festivāla «Survival Kit» izstādes iekārtotāju palīgiem, gidiem un uzraugiem. Brīvprātīgajiem palīgiem tiks dāvināta kāda no grāmatām, ko izdevis Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, un sniegta iespēja apmeklēt centra organizētos pasākumus bez maksas visa 2015.gada garumā.

Līdzdalība festivāla norisēs ir lieliska pieredze, strādājot kopā ar «Survival Kit» komandu un iespēja iepazīsti festivāla organizācijas procesu, paplašināt zināšanas par laikmetīgo mākslu.

Brīvprātīgie palīgi aicināti līdzdarboties arī karnevāla gājiena sagatavošanā bērniem «Gribu iet uz bibliotēku» 8.septembrī. Piedaloties ap 1300 bērniem no visas Latvijas, gājiens norisināsies no Rātslaukuma, pāri Akmens tiltam līdz Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Tāpat interesenti aicināti iesaistīties «Nike Riga Run» norisēs no 11. līdz 14.septembrim. Šis ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kura mērķis ir aicināt uz veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī vākt finanšu līdzekļus organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām».

Rīga 2014 brīvprātīgo programma darbojas jau trešo gadu un ir kļuvusi par vienu no lielākajām brīvprātīgo darbības koordinācijas struktūrām Rīgā. Uz šodienu programmā aktīvi iesaistījušies vairāk nekā 3500 brīvprātīgo vecumā no 14 līdz pat 76 gadiem.

Kļūt par brīvprātīgo Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros ir viegli – galvenais vēlme un brīvais laiks. Programmas galvenais mērķis ir – dot iespēju ikvienam saturīgi pavadīt savu brīvo laiku sabiedrības labā. Dalība brīvprātīgo misijā ir lielisks veids kā iejusties jaunā ampluā, atklāt savus talantus un saprast, vai uzticētais darbs ir vispiemērotākais.

Ar šīm un citām brīvprātīgo misijām var iepazīties un tām pieteikties mājaslapā piedalies.riga2014.org/.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu