Foto: Šausmas un pārbīli piedzīvo Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri (216)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis

Pamatīgu izbīli un šoku sestdien piedzīvojuši Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri. Sestdienas vakarā ap pulksten 18, kad vagoniņā bija 12 cilvēki, vagoniņš pamatīgi sasvēries, pastāstīja kāds portāla «Apollo» lasītājs.

Aculiecinieks Jānis portālam «Apollo» stāsta, ka, pārbraucot ar gaisa trošu vagoniņu no Siguldas uz Turaidas pusi, pēc pāris minūtēm vagoniņš gatavojās atpakaļceļā uz Siguldu.

«Visi pasažieri bija jau sakāpuši, un vagoniņš lēnām uzsāka kustību, kad pēkšņi tas it kā pret kaut ko atdūrās un sāka notikt prātam neaptveramais, proti, vagons sāka svērties asā leņķī uz priekšu, cilvēki, vairs nespēdami nostāvēt, sāka lēnam slīdēt uz vagona priekšpusi, iestājās panika, mazi bērni un sievietes sāka panikā kliegt,» stāsta Jānis.

Vagoniņa operatore, kas atradusies pie durvīm, izskatījusies tikpat pārsteigta un šokēta, kā visi šī brauciena pasažieri.

Cilvēki panikā mēģinājuši atvērt durvis un izsist logu, kas nebija nemaz tik viegli izdarāms, tomēr gala rezultātā pēc pāris minūšu piepūles tas izdevies un daļa cilvēku pa izsisto logu izkāpuši uz vagoniņa piestātnes jumta, daļa izkāpuši pa durvīm.

Neskatoties uz notikušo, vagoniņš jau pēc stundas atsācis savu darbību.

Negadījumā neviens necieta.

LNT ziņas vēsta, ka Siguldas gaisa trošu ceļš iekļauts Latvijas bīstamo iekārtu sarakstā, kas prasa jo sevišķi rūpīgu uzraudzību. Siguldas gaisa trošu ceļu vadībai nav zināms, kādēļ vagoniņš vakar dramatiski sasvēries un pat teorētiski tam neesot bijis jānotiek. Izmeklēšanas rezultāti būs zināmi pirmdien, taču tas nav traucējis vagonu atkal palaist pasažieriem jau tajā pašā vakarā.

Komentāri (216)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu