Incidents Siguldā: Paskaidro, kāpēc gaisa trošu vagons atsāka darboties jau pēc stundas (103)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis

Siguldas gaisa trošu vagoniņš sestdien pēc incidenta atsācis strādāt, jo šajā laika posmā tika atklāta un novērsta kļūda programmatūrā, portālam «Apollo» pastāstīja SIA «LGK atrakcijas» pārstāvis Pēteris Pastars.

Pastars sarunā ar «Apollo» norādīja, ka incidents notika pēc tam, kad vagoniņš uzkārās uz perona, taču tas netika pamanīts, tāpēc kustība turpinājās, līdz ar to tas sasvērās.

Uzņēmuma pārstāvis uzsver, ka šis ir pirmais tāda veida gadījums gaisa trošu vagoniņa pastāvēšanas vēsturē.

Vaicāts, vai tomēr nebija pārsteidzīgi ļaut tam atsākt darbu vien stundu pēc incidenta, Pastars uzsvēra, ka kļūda tika konstatēta, veikta pārbaude, nomainīts izsistais stikls, kā arī veikti divi izmēģinājuma braucieni, kas liecināja, ka viss ir kārtībā, tāpēc pieņemts lēmums par darbības atsākšanu.

Runājot par plānotajām preventīvajām darbībām turpmāk, Pastars paskaidroja, ka vēl pirms incidenta bija plānots veikt programmatūras atjaunošanu. Darbus plānots veikt ziemā. Pastars norādīja, ka pašreizējā programmatūra ir 12 gadus veca.

Viņš norādīja, ka tiks mainītas arī trošu vagoniņa drošības gumijas, lai novērstu iespējamību, ka vagoniņš varētu uzsēsties uz perona, kā tas noticis sestdien.

Viņš uzsvēra, ka notikušais ir «viens gadījums no miljona».

Tikmēr, kā portāls uzzināja Siguldas pašvaldībā, pusdienlaikā plānota pašvaldības pārstāvju sanāksme, kurā tiks lemts par to, kā domei būtu jāiesaistās šīs situācijas risināšanā. Iespējams, sanāksmē piedalīsies arī kāds SIA «LGK atrakcijas» pārstāvis. Par sanāksmē secināto dome sola informēt pēcpusdienā.

Jau ziņots, ka sestdien pamatīgu izbīli piedzīvoja 12 gaisa trošu vagoniņa pasažieri pēc tam, kad vagoniņš pamatīgi sasvēries.

Aculiecinieks Jānis portālam «Apollo» stāstīja, ka, pārbraucot ar gaisa trošu vagoniņu no Siguldas uz Turaidas pusi, pēc pāris minūtēm vagoniņš gatavojās atpakaļceļā uz Siguldu.

«Visi pasažieri bija jau sakāpuši, un vagoniņš lēnām uzsāka kustību, kad pēkšņi tas it kā pret kaut ko atdūrās un sāka notikt prātam neaptveramais, proti, vagons sāka svērties asā leņķī uz priekšu, cilvēki, vairs nespēdami nostāvēt, sāka lēnam slīdēt uz vagona priekšpusi, iestājās panika, mazi bērni un sievietes sāka panikā kliegt,» stāsta Jānis.

Vagoniņa operatore, kas atradusies pie durvīm, izskatījusies tikpat pārsteigta un šokēta, kā visi šī brauciena pasažieri.

Cilvēki panikā mēģinājuši atvērt durvis un izsist logu, kas nebija nemaz tik viegli izdarāms, tomēr gala rezultātā pēc pāris minūšu piepūles tas izdevies un daļa cilvēku pa izsisto logu izkāpuši uz vagoniņa piestātnes jumta, daļa izkāpa pa durvīm.

Neskatoties uz notikušo, vagoniņš jau pēc stundas atsācis savu darbību.

Negadījumā neviens necieta.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu