Incidents Siguldā: Pašvaldība gatavojas veikt pasākumus papildus drošībai (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis

Lai pārliecinātos par gaisa trošu ceļa drošību, Siguldas novada pašvaldība pasūtīs papildu neatkarīgo ekspertīzi par iekārtas darbību, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne.

Savukārt SIA «LGK atrakcijas», kas nodrošina vagoniņa darbību Siguldā, pasūtīs inženiertehniskos risinājumus, lai neatkārotos kļūmes.

Pašvaldība ir pieprasījusi informāciju no SIA «LGK atrakcijas» par notikušo, kad nedēļas nogalē Siguldas gaisa trošu vagoniņš sasvēries. Uzņēmums informējis pašvaldību, ka negadījums radies vagoniņa vadības sistēmas kļūmes rezultātā, kad operators nefiksēja vagoniņa kabīnes aizsarggumijas aizķeršanos aiz iekāpšanas platformas, kuras dēļ, uzsākot kustību, vagoniņš lēni sasvērās.

Siguldas novada pašvaldība katru gadu no SIA «LGK atrakcijas» pieprasa atzinumu par gaisa trošu ceļa nesošās troses stāvokli un drošu tās lietošanu no sertificēta pakalpojumu sniedzēja, kā arī savas darbības apdrošināšanu, kas saistīta ar paaugstinātas bīstamības iekārtas ekspluatēšanu.

Pēdējie atzinumi pieprasīti un saņemti šī gada augustā. 2014.gada 20.augustā atzinumu, ka gaisa trošu ceļš atbilst noteikumiem par drošu ekspluatāciju, sniegusi AS «Intron». Savukārt 2014.gada 22.augustā Latvijas Rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienības SIA «TUV Rheinland grupa» izsniegtais trošu ceļu iekārtu tehniskās pārbaudes protokols apliecina, ka iekārta ir derīga ekspluatācijai.

Kā aģentūru LETA informēja SIA «LGK atrakcijas» pārstāvis Pēteris Pastars, Siguldas gaisa trošu vagoniņš sestdienas vakarā sasvēries vagoniņa automātikas dēļ.

Kļūda jau tajā pašā vakarā tika konstatēta, ar pastiprinātu uzraudzību tika palaisti divi izmēģinājuma braucieni, kuru laikā problēmu vairs nav bijis, tāpēc arī cilvēkiem tika atļauts ar to pārvietoties.

Šobrīd braucienus kontrolē ne tikai vagoniņa automātika, bet arī cilvēks, kurš fiksē vagoniņa apstāšanās vietu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu