Siguldas vagoniņa uzturētāji cer drīz sagaidīt pozitīvu ekspertu atzinumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Siguldas gaisa trošu vagoniņa uzturētāji jau nākamnedēļ pēc ekspertu atzinuma saņemšanas cer atsākt darbību un sagaidīt brauktgribētājus, aģentūru LETA informēja SIA «LGK atrakcijas» pārstāve Baiba Īvāne.

Īvāne uzsver, ka pagājušās sestdienas notikums ir vienīgais vagoniņa sasvēršanās gadījums kopš darbības uzsākšanas.

Latvijas Rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienība, kas veica iepriekšējo tehnisko pārbaudi šogad 22.augustā, vagoniņu atzina par drošu pasažieru pārvadāšanai.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji, kas 8.septembrī veica situācijas apsekošanu, pieņēma lēmumu piesaistīt neatkarīgus ekspertus, kas veiks ārpuskārtas tehnisko pārbaudi. Kā neatkarīgos pārstāvjus PTAC pieaicināja «Inspecta Latvia», kuri 15.septembrī ieradīsies novērtēt vagoniņa stāvokli. Līdz tam laikam pasažieri pārvadāti netiks.

Vagoniņa tehniskā komanda šo laiku veltīs pāris inovāciju ieviešanai, vēl vairāk uzlabojot vagoniņa un pasažieru drošību.

Jau ziņots, ka Siguldas gaisa trošu vagoniņš sestdienas vakarā sasvēries vagoniņa automātikas dēļ.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja SIA «LGK atrakcijas» pārstāvis Pēteris Pastars, vagoniņa automātika nav savlaicīgi nostrādājusi, tāpēc vagoniņš iebraucis peronā, kā dēļ sasvēries.

Kļūda jau tajā pašā vakarā tika konstatēta, ar pastiprinātu uzraudzību tika palaisti divi izmēģinājuma braucieni, kuru laikā problēmu vairs nav bijis, tāpēc arī cilvēkiem tika atļauts ar to pārvietoties.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu