Izstāde «No diega līdz mākslai». Novērtē, kā vīrietis prot adīt mežģīnes (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Celeste33, CC BY-NC 2.0

Riho Tomras (Riho Toomra, Igaunija) adīto mežģīņu izstāde «No diega līdz mākslai» Mencendorfa namā Rīgā Grēcinieku ielā 18 apskatāma no šodienas, informēja Ilona Audere, Mencendorfa nama vadītāja. Izstāde veltīta vācu mežģīņu adīšanas vecmeistara Herberta Riharda Nīblinga 110.jubilejai.

Riho Tomra dzimis 1963.gada 13.novembrī Rakverē. Kad Riho vēl bija bērns, viņa ģimene pārcēlās dzīvot Tallinā, tur viņš pabeidza 1.vidusskolu, tagadējo Gustava Ādolfa ģimnāziju. Pēc tam pāris gadus mācījies Tallinas Politehniskajā institūtā. Mācības pārtrauca viņa divus gadus ilgais militārais dienests, pēc kura Riho zaudēja interesi par šīm studijām un kļuva par tālbraucēju šoferi. Kopš 1996.gada viņš vada savu starpvalstu transporta uzņēmumu.

Riho vienmēr interesējusi mūzika. Viņš ir dziedājis vairākos Igaunijas koros un kā Eiropas Kora akadēmijas biedrs uzstājies uz dažādām Eiropas skatuvēm, kā Berlīnes Filharmonijā, Frankfurtes Vecajā operā, Lucernas koncertzālē, Luksemburgas Filharmonijā, Brēmenē u.c.

Riho patīk roks un smagais metāls. 2000.gadā viņš izveidoja savu aģentūru «Metal Travel Agency», kas interesentiem nodrošina transportu uz roka festivāliem un koncertiem Eiropā. Pēc viņa iniciatīvas Tallinā atvērti roka klubi «Tapper«un «Hades».

Adīt Riho iemācījās pusaudža gados no savas vecmāmiņas. Pašam par pārsteigumu mēģinājumi adīt bijuši veiksmīgi. Kopš tā laika adīšana kļuvusi par viņa brīvā laika hobiju. Adīšana ir ļoti darbietilpīga un laikietilpīga, tāpēc Riho savu izstādi gatavojis vairākus gadus.

Viņa iedvesmojuši ir vācu mežģīņu adītāja Herberta Riharda Nīblinga mežģīņu raksti, redzēti vien drukātā veidā. Riho: «Herberta Nīblinga ģeniālais darbs ir mūžīgs, ceru, ka Jūs priecēs šī izstāde!»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu