Būtiski mainījusies Krievijas mediju retorika attiecībā uz Ukrainu (120)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pētījums liecina, ka kopš 4.septembra sešos lielākajos Krievijas propagandas kanālos vairāk netiek lietots apzīmējums «Kijevas hunta», raksta ārvalstu mediji.

Mediju monitoringa uzņēmums «Medialogija» kopš 4.septembra Krievijas kanālos «Pervij», «Rossija», «NTV», «TVC», «Ren» un «Pjatij» nav fiksējis nevienu gadījumu, kad Ukrainas valdība tiktu dēvēta par «huntu».

Tāpat novērotas vairākas citas tendences. Krievijas interneta vidē iesaka Ukrainas prezidentu Petro Porošenko vairāk nesaukt par «noziedznieku», savukārt bijušo separātistu līderi Igoru Girkinu vispār iesaka nepieminēt savās publikācijās.

Tāpat ieteikts nosaukumus «Doņeckas tautas republika» un «Luhanskas tautas republika» aizvietot ar «Doņeckas apgabals» un «Luhanskas apgabals».

Tiek atgādināts, ka Ukrainas valdību Krievijas mediji un amatpersonas sāka dēvēt par huntu pēc Viktora Janukoviča bēgšanas uz Krieviju šī gada februārī. Pēc tam prezidenta pilnvaras pildīja Aleksandrs Turčinovs, savukārt par premjeru tika nozīmēt Arsēnijs Jaceņuks.

Komentāri (120)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu