Siguldas gaisa trošu vagoniņa sasvēršanās nav uzskatīta par avāriju (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji 6.septembra vakarā, kad notika Siguldas gaisa trošu vagoniņa sasvēršanās, netika informēti par notikušo tāpēc, ka sasvēršanās netika uzskatīta par avāriju, aģentūru LETA informēja SIA «LGK atrakcijas» pārstāvis Pēteris Pastars.

Viņš uzsvēra, ka gaisa trošu vagoniņš ir aizķēries, kas tiek uzskatīts par negadījumu, kas jau tajā pašā vakarā tika novērsts, tāpēc, viņaprāt, nav bijusi nepieciešamība sazināties ar PTAC.

Pastars atzīst, ka jau šobrīd Siguldas gaisa trošu vagoniņam ir uzstādīti jauni, drošāki drošības spilveni. Ja elektronika tomēr atkal kaut kādā veidā nenostrādās, šie gaisa spilveni novērsīs vagoniņa sasvēršanos.

Jau ziņots, ka Siguldas gaisa trošu vagoniņš 6.septembra vakarā sasvēries vagoniņa automātikas dēļ.

Kā iepriekš aģentūru LETA informēja Pastars, vagoniņa automātika nav savlaicīgi nostrādājusi, tāpēc vagoniņš iebraucis peronā, kā dēļ sasvēries.

Kļūda jau tajā pašā vakarā tika konstatēta, ar pastiprinātu uzraudzību tika palaisti divi izmēģinājuma braucieni, kuru laikā problēmu vairs nav bijis, tāpēc arī cilvēkiem tika atļauts ar to pārvietoties.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu