Atklāj Sofijas Lorēnas 80.dzimšanas dienas izstādi (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itāļu kino leģenda Sofija Lorēna ceturtdien Meksikā atklāja personīgo izstādi, kurā apskatāmas viņas greznās kleitas, zīda rokassomiņas un iegūtā «Oskara» balva.

Izstāde sarīkota par godu aktrises 80.dzimšanas dienai. Tā norisinās Mehiko Sumajas muzejā, kas pieder miljardierim Karlosam Slimam.

«Tā ir nevis pagātnes svinēšana, bet gan prologs par skaistu dzīvi, kas man daudz devusi,» preses konferencē sacīja Lorēna.

22.septembrī izstāde tiks atvērta apmeklētājiem. Tie gūs ieskatu ne vien kinozvaigznes personīgajā dzīvē, bet arī profesionālajās gaitās. Apskatāmi filmu scenāriji un fragmenti no Lorēnas romantiskajām ainām ar tādiem aktieriem kā Marčello Mastrojāni, Keriju Grāntu un Marlonu Brando.

Lorēna dzimšanas dienu svin 20.septembrī.

Lorēna norāda, ka viņas mīļākais izstādītais priekšmets ir ASV Kinoakadēmijas balva, kas viņai tika pasniegta par galvenās lomas tēlojumu 1960.gada drāmā «Two Women» par Otro pasaules karu. «Saņemot «Oskara» balvu, jūties kā citā pasaulē. Tā ir kā iemīlēšanās sajūta,» savas izjūtas pēc prestižās godalgas saņemšanas raksturo aktrise.

«Man ir bijusi sarežģīta dzīve, bet tā bija auglīga,» teica Lorēna.

1957.gadā viņa apprecējās ar kinorežisoru Karlo Ponti. Viņi bija kopā līdz Ponti nāvei 2007.gadā, kad viņam bija apritējuši 94 gadi.

Pārim ir divi bērni - Karlo un Edoardo.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu