Liekais svars? Izvērtē savus ēšanas paradumus (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Apollo

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Nākošais padoms ir ļoti nozīmīga programmas sastāvdaļa. Tā liek jums piefiksēsiet un izvērtēt visus ar ēšanu saistītos notikumus.

Vairums cilvēku pēc ēdiena apēšanas spēj skaidri pateikt, ka šo ēst nevajadzēja vai vajadzēja izvēlēties mazāku apjomu. Ja vēlaties notievēt, ir svarīgi ikdienā dokumentēt šīs pārdomas. Šo darbību var salīdzināt ar skolas laikā pildītajiem diktātu un kontroldarbu «kļūdu labojumiem».

Ja dienas laikā ir pieļauta kāda kļūda, izanalizējam to. Lai labāk atcerētos, pierakstam un cenšamies nākošajā dienā neatkārtot. Ja atkārtojam, atkal izanalizējam, atkal pierakstam un atkal mēģinam neatkārtot. Tā turpinam līdz konkrētā kļūda vairs neatkārtojas. Ja atceraties skolas laika «kļūdu labojumus», tad zināsiet, ka ar laiku kļūdas tiešām samazinās un pazūd vispār, jo pareiza rīcība kļūst «automātiska».

Attiecībā uz lieko svaru darbojas tieši tāda pati sistēma, ka uz skolas laika «kļūdu labojumu», lai panāktu rezultāta uzlabojumu, nav nepieciešams labot visas kļūdas - dažas var palikt. Ir pierādīts, ka svars sāk samazināties jau tad, kad tiek «pievārētas» vismaz 2 ikdienā sastopamās ēšanas režīma «neveiklības».

Tagad daži padomi kā tieši analizēt savu rīcību, jo svarīgi ir piefiksēt ne tikai faktus, bet arī pārdomas par notikušo.

Labi - ja viss bija perfekti, tā arī pierakstiet.

Slikti - ja apēstais bija īsta «katastrofa», obligāti to atzīmējiet.

Viduvēji - ēdiens bija - nekāds, atzīmējiet to priekšdienām.

Mainīt - Ja bija iespēja nomainīt neveselīgu produktu pret veselīgāku: kafiju pret ūdeni vai arī hotdogu pret banānu. Atzīmējiet to un nākošajā reizē rīkojieties pareizāk.

Samazināt - Pēc ēšanas bija smaguma sajūta? Tātad nevajadzēja ēst tik daudz! Atzīmējiet to un atcerieties uz priekšdienām!

Atteikties - Ja apēstais bija nevajadzīgs našķis vai lieka papildporcija un Jūs domājat, ka no tā mierīgi varējāt atteikties, atzīmējiet to!

Marvela Greja Diētas mājaslapā.

P.S. Ja rodas jautājumi, rakstiet komentāros. Atbildēšu. Marvels Grejs

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu