Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11007120t1h9dd7.jpg)
Nepieciešams:
500g maltās gaļas
1 kg kartupeļu
2 burkāni
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
800 ml 4% piena
sāls
pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus mizo, sagriež ripiņās. Izvēlieties miltainus kartupeļus, tas veidos labu, krēmīgu mērci.
Gaļai pieliek sāli, piparus, sasmalcinātus sīpolus un smalki sarīvētus burkānus. Pienam pieliek sāli, piparus un ar ķiplokspiedi piespiež ķiplokus.
Ietaukotā cepamtraukā liek pusi no kartupeļiem, uzlej nedaudz mērces, tad liek gaļas kārtu, atkal uzlej mērci. Pēdējā kārta ir kartupeļi, pārlej atlikušo mērci.
Sacepumu cep 190 grādos 45 minūtes.