Kas jāievēro, apmeklējot solāriju. Solāriji, kuros aizliegts sauļoties (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Portālā «Apollo» brīdināja solāriju apmeklētājus būt uzmanīgiem sauļojoties. Lūdzām speciālistu komentāru par drošu sauļošanos. 

«Brīdina solāriju apmeklētājus».

Pēc veiktajām kontrolēm Veselības inspekcija aizliedz pakalpojumu sniegšanu šādiem solāriju pakalpojumu sniedzējiem:

Nr. p.k.Datums, kad noteikts pakalpojuma aizliegumsSolāriju pakalpojumu sniedzēja nosaukums un adresePārkāpuma būtītaLikuma norma, uz kura pamata darbība aizliegta
1.10.04.2014.Solāriju studijas «Soleo Studio» Rīgā, t/c IKI, Lidoņu ielā 27/1 (SIA «R&B Serviss»)UV starojums pārsniegums solāriju iekārtu lampāmPreču un pakalpojuma drošuma likums
2.15.05.2014.Solāriju studija «Soleo Studio», Rīgā, t/c Sahara, Lubānas ielā 117a (SIA «R&B Serviss»)UV starojums pārsniegums solāriju iekārtu lampāmPreču un pakalpojuma drošuma likums

Portālam «Apollo» atbild Santa Belte, SIA BG solāriju nodaļas vadītāja:

Ja sauļoties, tad pareizi un veselīgi!

Ņemot vērā Veselības Inspekcijas apkopoto informāciju par solāriju pakalpojuma sniedzējiem, veiktajām kontrolēm un pārkāpumiem, Latvijas Sauļošanās un solāriju asociācija aicina cilvēkus pārliecināties par pakalpojuma atbilstību pirms solārija apmeklējuma.

Solārija apmeklētājiem ir jāzina savas tiesības. Ņemot vērā, ka Veselības Inspekcija norādījusi, ka no pārbaudītajiem saloniem 49 konstatēti pārkāpumi lampu atbilstībā 0.3 W/m2 normai, no kuriem 70% neatbilstību novērsuši, tad joprojām paliek daļa salonu, kuru darbība nezināmu iemeslu dēļ nav pārtraukta, bet iekārtas nav aprīkotas ar lampām, kas nodrošina drošu sauļošanos. Tāpēc atgādinām, ka par savu veselību jārūpējas arī pašiem.

Jebkuram apmeklētājam vai interesentam ir tiesības pirms sauļošanās lūgt solārija darbiniekam uzrādīt solārija pasi, kas apliecina lampu atbilstību ES normai, kā arī lampu nolietojuma pakāpi. Likums nosaka, ka lampu nolietojums jāfiksē 1 reizi mēnesī, bet lielākās solāriju studijās iespējams lampu nolietojumu elektroniskā formā redzēt uz konkrēto brīdi. Atcerieties, ka iekārtās, kurās ir 0.3 spuldzes, vienmēr būs garāks sauļošanās laiks, iedegumu iegūsiet lēnāk, bet tas būs noturīgāks un apdegšanas risks ir samazināts līdz minimumam. Jo zinošāki būs patērētāji, jo grūtāk likumu būs pārkāpt negodīgiem pakalpojuma sniedzējiem.

Pirms solārija apmeklējuma pārbaudiet savu ādas stāvokli pie ģimenes ārsta vai dermatologa, nosakiet ādas tipu un atbilstoši tam sastādiet sauļošanās plānu. Tā pat, apmeklējot solāriju, vienmēr lietojiet UV staru aizsargbrillītes, sauļošanās kosmētiku, kas paredzēta lietošanai solārijā, pirms apmeklējuma noņemiet dekoratīvo kosmētiku, bet pēc sauļošanās un ikdienā rūpējaties par ādas mitrināšanu un izdzeriet vismaz 2 l ūdens katru dienu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu