Ogrē ūdens līmenis turpina nedaudz kristies (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja no rīta ūdens Ogrē, Urgas upē, bija krities par septiņiem centimetriem, tad šobrīd tas nokrities vēl par trīs centimetriem, aģentūru LETA informēja Ogres novada domes preses sekretāre Baiba Trumekalne.

No applūdušajām mājām dienas laikā evakuēti vēl trīs cilvēki, kuri nogādāti uz pašvaldības nodrošinātu pajumti Slimnīcas ielā 2. Savukārt plūdu skartās teritorijas iedzīvotājus nodrošina ar dzeramo ūdeni un siltu ēdienu.

Tiek domāts, kā atjaunot elektroapgādi tiem iedzīvotājiem, kam tā ir traucēta. Kā atklāj Trumekalne, bez elektrības ir ne tikai plūdu skarto māju iedzīvotāji, bet arī tie, kas dzīvo netālu no konkrētās vietas.

Turpinās sūknēšanas darbi gan Urgas upē, gan Puriņu ielā.

Jau ziņots, ka Ogres novada dome trešdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu izsludināt ārkārtas situāciju gan Ogrē, gan visā novadā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ogres novadā lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu bija nepieciešams pieņemt, lai varētu piekļūt un apsekot īpašumus, ja nepieciešams evakuēt cilvēkus piespiedu kārtā, kā arī šāda lēmuma pieņemšana atvieglotu plūdu seku likvidācijas darbus un glābšanas procesu, jo nepieciešamo resursu iegāde un pakalpojumu saņemšana būtu atvieglota.

Ārkārtas situācija visā novadā izsludināta, jo ne tikai Ogrē un Pārogrē, bet arī citur novadā plūdi izraisījuši izskalojumus un nogruvumus.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu