Nākamnedēļ upēs atsāksies straujāka ūdens līmeņa celšanās (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējās diennakts laikā daudzās upēs ūdens līmenis ir samazinājies, taču hidrologi prognozē, ka nākamnedēļ atkal atsāksies straujāka ūdens līmeņa celšanās, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tuvākajās dienās ūdens līmenis paaugstināsies vairākās upēs, tostarp Daugavā, Aiviekstē un Gaujas lejtecē. Ūdens līmeņa paaugstināšanās iespējama arī Vidzemes augstienes dienvidu daļas mazo upju lejtecēs. Pārējās upēs līmenis kritīsies.

Aizvadītās diennakts laikā straujākā ūdens līmeņa celšanās bija vērojama Aiviekstē - par 28 līdz 51 centimetram, Gaujā pie Valmieras - par 34 centimetriem. Kopš 8.oktobra ūdens līmenis Aiviekstē pie Lubānas cēlās par 2,77 metriem.

Visstraujāk ūdens līmenis ir krities Ogres lejtecē - ar intensitāti 51 līdz 72 centimetri diennaktī. Aiviekstes, Lielās un Mazās Juglas baseinos ir applūdušas upju palienes.

Jau ziņots, ka intensīvā lietus rezultātā pēdējās dienās applūdušas vairākas upes, appludinot arī apdzīvotas vietas Ogres, Salaspils un Stopiņu novadā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu