Vai ar fiziskām aktivitātēm iespējams atbrīvoties no liekā svara? (50)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Svara samazināšanas process sevī ietver veselu darbību kompleksu, kur divi galvenie balsti ir uzturs un fiziskās aktivitātes. Tie viens otru papildina, tāpēc veiksmīgam svara zudumam ir nepieciešama gan ēšanas režīms, gan sports.

Fiziskās aktivitātes palīdz sadedzināt uzņemtās kalorijas, nostiprina muskuļus, veicina labu pašsajūtu, kā arī palīdz saglabāt jauniegūto svaru. Tomēr der atcerēties, ka tikai ar fizisko aktivitāšu palielināšanu, bez uztura režīma maiņas, svaru samazināt gandrīz nav iespējams. Īpaši tāpēc, ka pēc fiziskām aktivitātēm palielinās apetīte un «apēst» stundas laikā «noskrieto» ir iespējams nieka divu minūšu laikā.

Tāpat jāuzmanās no pārmērīgi lielām un intensīvām aktivitātēm uzsākot svara samazināšanu. Galvenokārt tāpēc, ka šāda rīcība rada organismam «apdraudējuma sajūtu» un tas, lai kompensētu zaudēto enerģiju, palēnina vielmaiņu un cenšas pēc iespējas ātrāk zaudēto atgūt.

Tāpēc svarīgi, lai slodze tiktu palielināta nesteidzoties un pakāpeniski, sākot ar 10 - 15 minūšu ikdienas pastaigu, līdz sasniedzam 45 - 60 minūšu garas nodarbības 3 - 4 reizes nedēļā.

Lai fizikām aktivitātēm svara samazināšanas procesā būtu kāda nozīme, tām ir jābūt regulārām un pareizi izvēlētām. Pareizi izvēlēties ir tādas aktivitātes, kuras Jums tiešām patīk un kuras varat veikt jaukā kompānijā. Ja uz aktivitātēm dosieties negribīgi, tad ļoti drīz tās pametīsiet.

Lai sāktu palielināt aktivitātes, uzreiz nav jāiegādājās jauni sporta apavi, visprogresīvākais sporta apģērbs un gada abonements uz 7 klubiem. Sākumā pietiks ar jebko, ko darīsiet ar nolūku būt aktīvākam nekā iepriekš. Skaitās pilnīgi viss. Uzkāpāt pa trepēm uz trešo stāvu - skaitās. Nogājāt ar kājām vienu pieturu - arī skaitās.

Marvela Greja Diētas mājaslapā

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu