Sakāves cīņā ar lieko svaru. Kā rīkoties? (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Viens no padomiem iesaka piefiksēt katru reizi, kad esat pieņēmuši kļūdainu lēmumu, neskatoties uz to, ka skaidri zinājāt kā patiesībā būtu jārīkojas. To sauc par «zaudēto cīņu» analīzi.

Parasti šādi kļūdainie lēmumi ir saistīti ar nevēlamu produktu apēšanu pārmērīgā apjomā. Vai vienkārši trulu pārēšanos. Vairumam cilvēku, jau uzsākot šādu maltīti ir skaidrs, ka to darīt nevajadzētu, bet kārdinājums ir tik liels, ka atturēties no paredzamās katastrofas nav iespējams.

Lai no šādām situācijā izvairītos, tās ir kārtīgi jāiepazīst. Iepazīšana ir ļoti vienkārša. Godīgi atzīstieties sev, ka ir bijusi kļūdaina rīcība. Tāpat atzīstieties, ka šo situāciju vairumā gadījumu nespējat kontrolēt. Tad atrodiet iemeslu, kas pie šīs rīcības Jūs noveda. Turpmāk necentieties cīnīties ar «Nekontrolējamo» situāciju - vienkārši izvairieties no iemesliem, kas šo situāciju radīja.

Piemērs varētu būt šāds. Notiek brauciens ar kruīza kuģi un ir iespēja izvēlēties vakariņu vietu. Kā viena no iespējām uz šādiem kuģiem ir bufete ar «zviedru galdu». Ja 9 no 10 gadījumiem pēc «zviedru galda» apmeklējuma ir «grūti paelpot», jo par visu taču ir samaksāts un viss ir jānogaršo, tad šis ēdināšanas veids nav priekš Jums. Jūs vienkārši tam nedrīkstat tuvoties, jo nespējat ar to cīnīties.

Ja iemācīsieties atrast iemeslus, kuri noved pie «zaudētajām» kaujām, ar laiku iemācīsieties ari izvairīties no šiem «zaudējumiem». Nevarat atteikties no «hotdoga» benzīntankā? Uzpildiet degvielu automātiskajā degvielas uzpildes stacijā. Tā lūk!

ētas mājaslapā

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu