Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/21/11008203t1hed89.jpg)
Nepieciešams:
1 kg pīlādžu
1 kg cukura
1 vaniļas pāksts
Pagatavošana:
Pīlādžus notīra no ķekariem, aplej ar verdošu ūdeni, patur 10 minūtes, tad ūdeni nolej. Tas pīlādžiem noņems rūgtumu.
Pīlādžus liek katlā, pielej pavisam nedaudz ūdens, vāra. Ja vēlas, lai ogas nav veselas, tad tās var saspiest ar kartupeļu stampiņu.
Ogām pieliek vaniļu, pieber cukuru, vāra 10 minūtes. Ievārījumu liek burkās, aizvāko, glabā vēsumā.
Variants: Ievārījumam var pielikt ābolus vai bumbierus.