Straujuma: Nevaram «Citadeli» ilgstoši mocīt, līgums par pārdošanu ir jāparaksta (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nevaram AS «Citadele banka» («Citadele») ilgstoši mocīt, līgums par tās pārdošanu investoriem ir jāparaksta, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Viņa uzsvēra, ka banku nevar ilgstoši mocīt, jo tas nav nedz finansiāli, nedz ekonomiski pamatoti. «Ja iespējams, līgums ir jāparaksta. Valdība neredz argumentus, kāpēc mainīt līgumu, ko esam apstiprinājuši,» sacīja premjere.

Vaicāta, vai iepriekšējās Privatizācijas aģentūras (PA) valdes - valdes priekšsēdētāja Anša Spridzāna un valdes locekļa Gunta Lauska - atkāpšanās īsi pirms bankas pārdošanas līguma parakstīšanas neradīja šaubas par «Citadeles» pārdošanas līgumu, Straujuma atzina, ka viņai bažu nav bijis.

Pēc premjerministres teiktā, Spridzānam būtu jāuzņemas atbildība par savu rīcību, tiesa, Straujuma neprecizēja, kādā veidā bijušajam PA vadītājam būtu jāuzņemas atbildība, jo patlaban viss laiks tiekot veltīts valdības veidošanai.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošās PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušo piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas «Citadele» pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības. Piektdien tika izvēlēts viens no valdes locekļiem - līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, bet šodien kā otrs tika nosaukts kādreizējais bankas «Citadele» padomes loceklis Ģirts Freibergs.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu