Rīga ārvalstu medijos izskan kā alternatīvs un mūsdienīgs galamērķis (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Oktobrī Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu ir apmeklējušas četru valstu sabiedrisko TV kanālu filmēšanas grupas no Austrijas, Somijas, Slovēnijas un Moldovas. Kopumā monitoringa dati liecina, ka oktobrī ārvalstīs ir bijuši 47 raksti vai sižeti par Rīga 2014 programmu vai pasākumiem.

Televīziju filmēšanas grupa no Austrijas gatavoja raidījumu sērijā «KulTOUR mit Holender», kas ir populārs sestdienas vakara raidījums un ko vada bijušais Vīnes operas direktors Ioan Holender. Holenders iepazinās galvenokārt ar Rīgas klasiskās mūzikas piedāvājumiem, raidījums būs redzams 2015.gada sākumā.

Somijas «YLE TV» komanda interesējās par laikmetīgo mākslu un mūziku, uzsvaru liekot uz nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas festivāla «Skaņu mežs» koncertiem un «ONSEN» jeb japāņu karsto avotu, kas bija mākslinieka Aigara Bikšes kopdarbs ar Japānas mākslinieku.

Tāpat Rīgā viesojās Slovēnijas un Moldovas TV grupas. Savukārt Kanādas piecās radio stacijās izskanējis David Swanson stundu garš raidījums «Swan Song radio» ar nosaukumu «The Latvian Art Diaries» (Latvijas mākslas dienasgrāmatas). Swansona raidījumi uzrunā alternatīvās mūzikas un kultūras interesentus, arī Rīgu viņš stāda priekšā kā alternatīvu un mūsdienīgu kultūras ceļamērķi.

Jauno mākslinieku vārdi arī izskanējuši vadošā ziņu portālā «The Huffington Post», kas pārpublicējis kultūras «The Culture Trip» aicinājumu – «10 Latvian Artists You Should Know and Where to Find Them» – 10 latviešu mākslinieki, kurus jums vajadzētu zināt un kur tos atrast.

Oktobra monitoringa dati liecina, ka 47 ārvalstu mediji 16 valstīs ziņojuši par Rīga 2014 programmas pasākumiem. Publikācijas uzrāda visdažādākās ziņas par rudens gaidāmiem kultūras notikumiem Rīgā. Vairāki ārvalstu mediji veic arī atskatu uz bijušajiem Rīga 2014 programmas notikumiem, kur īpašu interesi ieņem Stūra mājas tālākais liktenis pēc slēgšanas š.g.19.oktobrī.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas komunicēšanai darbu ar ārvalstu medijiem veic Rīga 2014 Preses centrs sadarbībā ar Latvijas Institūtu. Monitorings nav pilnīgs, un tā apkopošanā nav izmantoti profesionāli mediju monitoringa rīki. Mediju publikāciju monitorings tiek veikts iespēju robežās, izmantojot interneta meklētājus, kā arī saņemot saites vai publikāciju kopijas no medijiem, kuri ir Rīgā viesojušies. Apkopotos ārvalstu mediju monitoringa datus var redzēt šeit.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu