Izrāda Latvijā audzētus safīrus (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pearls4us.com

Starptautiskās izstādes «Baltic Beauty 2014» ietvaros pirmo reizi prezentēti Latvijā audzēti safīri un rotu kolekcija, kurā izmantoti šie dārgakmeņi.  Eksperti pie mums audzētos safīrus atzinuši par izcilas kvalitātes - ar augstāko tīrības pakāpi.

Safīru iegūst dabiskā vai mākslīgā veidā, ārēji tie ir līdzīgi briljantiem. Safīru audzēšanas process ir tāds pats kā dabīgajiem akmeņiem, tikai tiek paātrināts kontrolētos laboratorijas apstākļos. Tā radīšanai netiek izmantoti sintētiskie piemaisījumi vai komponentes. «Pateicoties īpašai apstrādei, balto safīru Brilliant un Princess slīpējumus grūti atšķirt no briljantiem. Lai panāktu augstu virsmas kvalitāti safīra slīpēšanā tiek izmantots meistaru roku darbs. Laboratorijas safīrs pēc savām īpašībām ir identisks dabīgajam - tam ir ļoti augsts gaismas laušanas koeficients (RI- 1.76), un atstarotā gaisma ir dzidri balta,» informē «Baltic Sapphire» laboratorijas vadītājs Aleksejs Zagumenovs.

Safīrs ir otrais cietākais akmens pēc dimanta (9 pēc Mosa skalas), to praktiski nav iespējams saskrāpēt. Safīrs saglabā savu spožumu (nebālē) un ir izturīgs pret temperatūras svārstībām. LR Valsts proves birojā veiktā ekspertīze secinājusi, ka Latvijā audzētie safīri ir ar: “…augstākās tīrības pakāpi, ļoti labu pulējumu un mirdzumu».

Rotu darbnīca «pearls4us» izveidojusi pirmās rotas ar Latvijā audzētajiem safīriem. Kolekcija veidota akskētiskā minimālisma stilā, uzmanības centrā izvirzot dārgakmeni. Rotas ar safīriem piemērotas kā ikdienai, tā svinīgiem pasākumiem, kas ļauj izcelt to nēsātāju gaumi un eleganci. Gredzeni ar safīra akmeni ir lieliska alternatīva ievērojami dārgākiem saderināšanās gredzeniem ar briljantiem. Darbnīcas pearls4us īpašniece Ailī Horna-Butkeviča: «Esmu patīkami pārsteigta par Latvijā radīto kristālu augsto kvalitāti. Lielākie ieguvēji būs šo dārgakmeņa izstrādājumu cienītāji, jo izmantojot vietējos safīrus mēs varēsim piedāvāt pircējiem ļoti pievilcīgas cenas. Šī arī ir mūsu Latvijas prece!». Gredzenus, kulonus un auskarus ar vietējiem safīriem iespējams iegādāties interneta veikalā «pearls4us».

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu