Atklāts noslēpums: zināms, kurš likvidēja bin Ladenu (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušo teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu nogalinājis ASV jūras kājnieks Robs O'Nīls, vēstī britu laikraksts «Daily Mail».

Izdevums ziņo, ka novembrī paredzēta O'Nīla intervija telekanālā «Fox News», kur viņš plašākai sabiedrībai plānojis atklāt savu identitāti. Jāpiebilst, ka iepriekš slepenībā tika turēts tā cilvēka vārds, kurš nogalināja pasaulē meklētāko teroristu.

O'Nīls ir 38 gadus vecs un nolēmis atklāt savu noslēpumu, jo pirmstermiņa atvaļināšanās dēļ viņš nesaņem sociālās garantijas, kas ir paredzētas karavīriem. Amerikānis dienējis 16 gadus noteikto 20 gadu vietā.

16 gadu laikā O'Nīls piedalījies daudzās militārās operācijas, tai skaitā Irākā un Afganistānā. Šo gadu laikā viņš izpildījis vairāk nekā 400 kaujas uzdevumu.

«Daily Mail» vēstī, ka O'Nīls trīsreiz izšāvis bin Ladena galvā un par toreizējā «Al Qaeda» līdera likvidēšanu viņam piešķirti apbalvojumi.

Vīrieša tēvs izdevumam norādījis: «Cilvēki vaicā, vai mēs nebažījamies, ka Islāma valsts varētu atnākt, ja Robs atklās savu identitāti. Es saku - es uzzīmējušu lielu mērķi uz manām ārdurvīm un aicināšu nākt un paņemt mūs.»

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu