Bijušais teroristu līderis Girkins pastāsta, ko domā par «tautu republikām» (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašpasludinātās Doņeckas un Luhanskas «tautas republikas» ir čūla, kas kaitē Krievijai un Ukrainai, uzskata bijušais Doņeckas teroristu «republikas» bruņoto formējumu virspavēlnieks Igors Girkins (Strelkovs).

«Vienīgais, ko es varu pateikt, ir, ka Luhanskas un Doņeckas «tautas republiku» pastāvēšana to pašreizējā veidā, īpaši veidā, kad tur turpinās lēns, bet tāpēc ne mazāk asiņains karš, tas, dabīgi, visupirms ir izdevīgi Savienotajām Valstīm,» ceturtdien radiostacijas «Govorit Moskva» tīmekļa vietnē publicētā intervijā norāda bijušais teroristu komandieris.

«Tikai viņiem, jo patiesībā tā ir čūla, kas kaitē Krievijai un Ukrainai un turpina naidot krievu un ukraiņu tautas, kas savulaik bija vienas tautas daļas. Un arī tagad, es esmu pārliecināts, tā patiesībā ir viena tauta,» norādīja Girkins.

Augusta vidū pēc Doņeckas «republikas» premjerministra Aleksandra Borodaja demisijas Girkins tika atcelts no separātistu bruņoto formējumu virspavēlnieka amata.

Septembrī Maskavā viņš sarīkoja preses konferenci. Pēc tajā teiktā varēja saprast, ka viņu neapmierina notiekošais Austrumukrainā, kur bija noslēgts pamiers. Vienlaikus viņš pauda gatavību pakļauties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kuru uzskata par «vienīgo leģitīmo virspavēlnieku».

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu