Mežģīnes var gatavot no dažādiem materiāliem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ažūrs mākslā un amatniecībā. Starptautiska izstāde «Neparastās mežģīnes» Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Izstādi atklās 11. novembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada starptautiskā izstāde «Neparastās mežģīnes» apskatāma līdz 2015. gada 18. janvārim. Sagaidāms, ka šī izstāde Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada izskaņā būs spilgts notikums izstāžu dzīves kontekstā.

«Kultūrā nekas nepastāv pats no sevis. Tā sākas katrā no mums, sākot ar vienkāršām un beidzot ar sarežģītām lietām: ģimeni, darbu, vidi, kurā dzīvojam, attiecībām, tiekšanos pēc zināšanām un mākslas, ar visu, kas ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa. Arī starptautiskā izstāde «Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā» ir par mums, cilvēka prasmēm, neizsmeļamo radošumu un izdomu dažādās mākslas, dizaina, arhitektūras un amatniecības jomās. Ekspozīcija atainos vēsturisko Mākslas un Amatniecības saikni cilvēka roku veidotos darbos, kad tie transformējas un mainās socializācijas, asimilācijas, integrācijas, kā arī modernu tehnoloģiju procesu rezultātā. Seni, jauni, autentiski, ietekmējušies no citu tautu kultūrām, smalki un ne tik smalki darinājumi – tāds būs ažūro lietu spektrs izstādē», raksturojot izstādi, teic tās organizatori.

Profesionālas žūrijas izvērtēti, izstādē aicināti piedalīties dažādu žanru mākslinieki, dizaineri, tautas lietišķās mākslas studiju meistari un amatnieki kopskaitā no 12 valstīm, tostarp, 24 ārvalstu autori no Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Bulgārijas, Anglijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Īrijas un Gruzijas. Izstādē Latviju pārstāvēs 81 autors.

Izstādē iezīmēsies vairākas tēmas – Etnogrāfija, Amatniecība un tautas māksla, Māksla un dizains, Klasiskās mežģīnes, Arhitektūra un pilsētvide, Apģērba dizains un mežģīnes, kā arī Daba. To iekārtos profesionāļu komanda: izstādes mākslinieciskās koncepcijas autore un kuratore - Dagmāra Prīberga, Dr.sc.ing. (ideja, saturs, vadība), mākslinieciskās grupas vadītājs - Mārtiņš Heimrāts, Mg.art. (izstādes scenogrāfija), māksliniece – Katrīna Neiburga, Mg.art. (instalācijas, multimedijs), mākslinieki - Baiba Vaivare, Mg.art., Dace Pudāne, Mg.art., Juris Leitāns, Mg.art., Aiva Bumbure, Mg.art., (eksponēšana) un Gita Prīberga, Mg.sc. ing. (eksponēšana, koordinēšana).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu