Pirmais praktiskais solis ceļā uz svara samazināšanu (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien atklāsim Jums pirmo un svarīgāko praktisko uzdevumu, kas jāveic, lai beidzot sāktu samazināt lieko svaru.

Kad ir uzzināti dažādi teorētiski padomi un ieteikumi par to, kas ir liekais svars un cik tas kaitīgs, kad ir nolemts, ka tā ilgāk vairs nevar dzīvot, un kad tam beidzot ir atvēlēts laiks un neliels apņemšanās pikucītis, ir nepieciešams uzsākt praktisku un saprātīgu rīcību.

Par nelaimi, daudzi cilvēki nesasniedz vēlamo rezultātu, jo procesu uzsāk pārāk sarežģīti un nepareizi.

Izrādās, ka pareiza svara samazināšana sākas ar izpildāmo uzdevumu saraksta sastādīšanu nākošai dienai. Vislabāk to izdarīt rakstiski, līdzīgi kā to darām, kad ejam uz veikalu.

Kā pareizi izveidot svara samazināšanas uzdevumu sarakstu?

Pirmkārt. Uzdevumu saraksts jāsastāda tikai vienai dienai. Kad tiksiet galā ar šīs dienas uzdevumiem, sastādīsiet jaunu uzdevumu sarakstu nākošai dienai. Pamatojums tam ir ļoti vienkāršs. Jo tālāk laika ziņā ir izpildāmais uzdevums, jo bezatbildīgāk mēs pret to izturamies un nereālākus plānus uzstādām. Savukārt pret uzdevumiem, kuri jāveic jau rīt, mēs izturamies atbildīgāk un reālāk. Tātad uzdevumus sastādām tikai vienai dienai.

Otrkārt. Sarakstā jāiekļauj tikai saprotami un praktiski izpildāmi uzdevumi, nevis tādi, kuru izdošanās apšaubāma jau saraksta veidošanas brīdī. Nav jēgas apņemties visu dienu pārtikt no salātu lapām vai skābiem kāpostiem, ja skaidri zināt, ka tas beigsies ar negausīgu ledusskapja izrīšanu īsi pirms pašas gulētiešanas. Īpaši svarīgas ir pirmās «Jaunās dzīves» dienas, tad uzdevumiem jābūt īpaši viegli izpildāmiem. Ir pierādīts, ka viegla uzdevuma izpildīšana vairo apņemšanos un motivāciju daudz vairāk nekā sarežģīta uzdevuma nepabeigšana.

Kas jāiekļauj dienas uzdevumu sarakstā?

Saraksts sastāv no trīs sadaļām.

Pirmā daļa attiecās uz ēšanu. Pietiks, ja uzrakstīsiet cikos, kur un kāpēc ēdīsiet. Katrs cilvēks, kuram ir vēlme uzlabot savu svaru ir spējīgs saplānot kur, kad un kāpēc viņš ēdīs nākošajā dienā. Vai to izdosies precīzi izpildīt, tas ir cits jautājums.

Otrajā saraksta punktā ieplānojiet fiziskās aktivitātes. Sākumā pietiks ar 10 vai 15 minūšu pastaigu īsi pirms miega, vai kaut ko līdzvērtīgu.

Trešais punkts paredz laiku sev, jeb laiku, kuru paredzat kādam hobijam, izklaidei vai iepriecinājumam, kas nesaistās ar ēšanu. Būs labi, ja sākumā šim punktam varēsiet atvēlēt tās pašas 10 vai 15 minūtes

Izveidot šādu sarakstu ir ļoti vienkārši, taču izrādās, ka ar ievērošanu neiet tik gludi kā gribētos. Ja pirmās dienas uzdevumu saraksts netiks izpildīts, neuztraucieties un sastādiet jaunu sarakstu nākamajai dienai un pielāgojiet uzdevumus realitātei. Kad tiksiet galā ar vienkāršajiem «sarakstiem», varēsiet tos padarīt «interesantākus».

Marvela Greja Diētas mājas lapā

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu