Sesks cer uz «Liepājas metalurga» darbības atjaunošanu jau decembrī (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) cer, ka AS «Liepājas metalurgs» (LM) darbība tiks atjaunota jau decembrī.

Intervijā telekanālam LNT viņš norādīja, ka Liepājā LM darbības atjaunošanu gaida ne tikai bijušie rūpnīcas darbinieki. Efektu no LM darbības atjaunošanas uzreiz izjutīs arī ostā, kā arī apkalpojošā sfērā u.c.

Pašvaldībai svarīgākais, līdz ar jaunu darba vietu rašanos ir ienākumu nodoklis. Mērs gan neatklāja pašvaldības budžeta prognozes, saistībā ar LM darba atsākšanu.

Kā ziņots, tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums «KVV Group». «KVV Group» par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī tika parakstīs līgums par LM pārdošanu.

Ieguldot papildu 30 miljonus eiro, Ukrainas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu LM jau šogad.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) un administratora konsultanta «Prudentia» veiktajiem aprēķiniem, atjaunojot LM darbību 2015.gadā ar jaudu, pielīdzināmu 80% no 2012.gada ražošanas jaudas un 2016.gadā to sasniedzot 100% apmērā, Latvijas tautsaimniecības ieguvums laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam ir pielīdzināms 950 miljoniem eiro, no kuriem 152 miljoni eiro tiktu saņemti nodokļos.

FM norāda, ka, realizējot šo darījumu, jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu