Kāpēc rodas liekais svars? Patiesie iemesli (26)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šajā un pāris nākamajās publikācijās es atklāšu dažus šokējošus un, iespējams, arī nepatīkamus faktus par to, kāpec tikai daži no mums ir spējīgi samazināt lieko svaru, kāpēc daudz sarežģītāk par svara samazināšanu ir jauniegūtā rezultāta saglabāšana un kam ir izdevīgi, lai Jūs kļūtu arvien resnāki un resnāki.

Sāksim ar to, ka pasaulē ir ļoti daudz dažādu svara samazināšanas metožu. Nopietnas izdevniecības regulāri izdod kādu no šīm «pārsteidzošajām» diētām un reklāmas materiālos uzrāda tūkstošiem «pierādījumu» par cilvēkiem, kuri tikai dažās dienās ir panākuši fantastiskus rezultātu.

Gribat metodi «bez gaļas» - lūdzu. Gribat metodi «ar gaļu» - arī lūdzu. Gribat «bez augļiem» - saņemiet. Gribat «bez miltiem» - nekādu problēmu, arī tāda grāmata ir pieejama. Katrai metodei savs zinātniskais pamatojums, katras iedarbīgais efekts pierādīts un arī rezultāts ir garantēts.

Viss izklausās tiešām lieliski, jo argumenti ir pārliecinoši un solījumi kārdinoši. Ja nesanāk pirmajā reizē un neder metode «ar gaļu», tad noteikti palīdzēs metode «bez gaļas».

Ak, vai! Arī tā nestrādā? Tad Jums noteikti palīdzēs metode «bez miltiem».

Tik tālu viss skaisti un jauki, tomēr paliek viens neērts jautājums. Kāpēc, neskatoties uz to, ka ir publiskotas tik daudz «drošas» metodes, resnu cilvēku paliek arvien vairāk un vairāk?

Liekā svara jautājumu izzināšanai esmu veltījis vairāk nekā desmit gadus. Šajā laikā esmu uzzinājis un uz savas ādas pārbaudījis pietiekami daudz, lai varētu droši teikt, ka zinu, kas ir liekais svars, kāpēc tas rodas un kā ar to cīnīties. Vēl jo vairāk, es zinu kāpēc tik daudziem šī cīņa beidzas ar sakāvi.

Atbilde slēpjas vārdā CĪŅA.

Esmu sastapis gudriniekus, kuri saka, ka liekais svars ir tikai slinkuma dēļ, jo vajagot vienkārši mazāk ēst un vairāk kustēties un viss atrisināšoties pats no sevis. Esmu diskutējis ar šādiem cilvēkiem un teikšu tā, viņi vispār nesaprot, kas ir cīņa ar lieko svaru, jo vairumā gadījumu viņiem tāda vienkārši nav un nekad nav bijis.

Ja mēs vienojamies, ka liekā svara samazināšana ir cīņa, tad vispirms ir jāsaprot noteikumi, pēc kuriem notiek šī cīņa. Domājiet ko gribat, bet katrā cīņā ir savi noteikumi, arī šajā. Ņemiet vērā, cīņa, kuras noteikumus Jūs nezinat ir ļoti smaga un uzvarēt tajā praktiski nav iespējams. Taču, jo labāk zināsiet noteikumus un pretinieka «trikus», jo vieglāk būs uzvarēt.

Un tagad par pašu galveno.

Pirmais un vienlaicīgi arī kļūdainākais uzskats ir tas, ka iedomātais pretinieks šajā cīņā ir pats «Liekais svars». Par nelaimi, bet man Jums jāatklāj, ka «Liekais svars» ir nevis pretinieks, bet rezultāts. Un, kas ir svarīgi, «Liekais svars» ir zaudētas cīņas rezultāts.

Ja jau «Liekais svars» šajā cīņas ir rezultāts, tad pretinieks ir kāds cits. Par šo pretinieku, līdz šim, pāris grāmatās un publikācijās ir uzrakstītas vien dažas rindiņas. Par viņu nav izdevīgi runāt, jo tad atklājas cīņas patiesais raksturs un paredzami bēdīgais rezultāts.

Aprakstot cīņas noteikumus un reālos pretiniekus, lasītājiem nevaru solīt ātru un vieglu uzvaru. Līdz ar to šāds materiāls pārstāj būt pievilcīgs tiem, kuri vēlas «7 dienās, zaudēt 7 kilogramus». Tomēr, ja saņemsieties un izlasīsiet nākamos rakstus, sapratīsiet, kas ir Jūs patiesais pretinieks cīņā par slaidu augumu un kādi ir šīs cīņas noteikumi.

www.marvelgrey.com

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu