Avots: EK aicina nosūtīt 5000 ārstus uz Ebolas vīrusa skarto Rietumāfriku (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) trešdien aicinājusi nosūtīt no Eiropas Savienības (ES) valstīm 5000 ārstus cīņai ar Ebolas vīrusu Rietumāfrikā, atklājis kāds informēts avots.

«Situācija ir pārāk nopietna, un tai nepieciešama tūlītēja atbilde,» norādīja anonīmais avots, piebilstot, ka augsta ranga ES amatpersonas ir sazinājušās ar valdībām, lai mobilizētu spēkus šim mērķim.

Cīņā ar Ebolas vīrusu aicināti pievienoties arī tūkstošiem citu medicīnas nozares darbinieku, norādīja anonīmais avots.

ES veselības aprūpes komisārs Vītenis Andrjukaitis tviterī atklāja, ka līdz šim sazinājies ar 14 ES ministriem, kurus aicinājis nosūtīt vairāk mediķu uz Ebolas vīrusa skartajām valstīm.

Andrjukaitis norādīja, ka atbilde bijusi pozitīva, bet sīkāk nepaskaidroja.

Anonīmais avots norādīja, ka arī ES īpašais koordinators Ebolas vīrusa epidēmijas jautājumā Krists Stilianids sazinājies ar ministriem.

Lai pastiprinātu cīņu ar nāvējošo vīrusu, ES amatpersonas vērsušās gan tieši pie bloka valdībām ar lūgumu nosūtīt mediķus uz epidēmijas skartajām valstīm, gan aicinājušas pievienoties brīvprātīgos.

Iepriekš šomēnes Andrjukaitis un Stilianids devās kopīgā braucienā uz Sjerraleoni, Libēriju un Gvineju, kuras Ebolas vīruss skāris vissmagāk.

Pēc atgriešanās amatpersonas nekavējoties aicināja epidemiologus pielikt lielākas pūles, lai noteiktu slimības izplatības virzienu un mērogu.

Cīņai ar nāvējošo slimību ES jau atvēlējusi vairāk nekā miljardu eiro, tostarp 373 miljonus eiro no EK līdzekļiem.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) apkopotie dati liecina, ka no Ebolas vīrusa nomiruši jau gandrīz 5500 cilvēku, bet ar to inficējušies vairāk nekā 15 300.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu